Utrechts raadslid nacht in cel Israël

Het Utrechtse PvdA-raadslid Gadiza Bouazani is opgepakt in Israël omdat ze werd aangezien voor een van de activisten van de Gazavloot. Dat meldt de NOS. Ze zat in een vliegtuig naar Tel Aviv waar toevallig ook een aantal activisten in meevloog. Door haar Arabische naam werd het raadslid als een van hen beschouwd. “Te bizar voor woorden”, schrijft ze op Facebook.

Bouazani werd op de luchthaven direct aangehouden. Samen met 22 andere vrouwen moest ze de nacht doorbrengen in de cel. De volgende dag werd ze vrijgelaten. Het Utrechtse raadslid vloog naar Israël voor vakantie en om vrijwilligerswerk te doen in de Palestijnse gebieden.

8 REACTIES

 1. Oxford,

  De werkelijkheid spreekt voor zich. Met alle resprect aan iedereen ongeacht geloofsovertuging of afkomst. Waar ik wel mee zit is de bezetting, het onterecht moorden en onterecht mensen in gevangenissen stoppen.

 2. Zit je ook met de bezetting van de koerden door de turken?
  Of met de tibetanen door de chinezen?
  Of de christelijke minderheden in turkije en syrie die stelselmatig worden gekoeieneerd?
  Of is de bezetting door de joden van de palestijnen de enigste bezetting voor veel moslims.

 3. West Saharanen zijn gewoon Marokkanen, op de seperatisten en hun aanhangers na dan, maar raciaal zijn ze allen Marokkaanse moren of Marokkaanse saharanen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.