LIJN 32: nieuwe Nederlandse dramaserie

Vanaf zondag 20 november op Nederland 2: LIJN 32, een spannende achtdelige dramaserie van KRO en NCRV. De serie begint met tien ogenschijnlijk willekeurige passagiers die op een cruciaal moment in hun leven in dezelfde bus stappen, met noodlottige gevolgen. Na die fatale busrit gaat LIJN 32 terug in de tijd en volgen we de levens van de tien passagiers. Een van de zeven verhaallijnen is die van Omar, Nadir en Tamara.

Nadir (Aziz Akazim) is een levenslustige middelbare scholier (VMBO) van Marokkaanse afkomst. Zoon van liberale ouders, model geïntegreerd, maar dat neemt niet weg dat hij de blikken van Nederlanders op zich gericht voelt. Blikken die hem vertellen dat hij, hoe hij ook zijn best doet, nooit ´een van ons´ zal worden. Voor de verjaardag van zijn beste vriend Omar (Anouar Ennali), een volledig geïntegreerde Marokkaanse VWO leerling, maakt hij een `zelfmoordvideo’ met een overtuigende nepmitrailleur en hij weet Omar over te halen een nepbom van klei in het stadhuis te plaatsen om de boel eens flink wakker te schudden.

De invloed van de uit Marokko overgekomen oom Mohammed (Mahjoub Benmoussa) maakt het er niet beter op. Uiteindelijk hebben ze de hulp van Tamara (Sigrid ten Napel), het vriendinnetje van Omar, en haar vader Martin (Gijs Scholten van Asschat) nodig om de zaken recht te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.