‘Zangeres Hindi Zahra voelt zich thuis in België’

64

De Marokkaans-Franse zangeres Hindi Zahra treedt aanstaande zondag aan op het Sfinks Mixed festival in België. Het zal haar achtste doortocht zijn op Belgische bodem in minder dan twee jaar tijd. Een vooruitblik.

Het is snel gegaan voor Hindi Zahra (32), een Berbermeisje dat in Parijs gehavend is. Begin 2010 mikte ze haar debuutalbum ‘Handmade’ in de winkelrekken: een aanstekelijke cocktail van jazz, blues, folk en soul, opgesmukt met Marokkaanse rootsmuziek.

Talloze internationale bladen kwamen superlatieven tekort; The Guardian en The Wire bombardeerden haar meteen als de nieuwe Django Reinhardt, Billie Holiday en Patti Smith. Bovendien rijfde ze eerder dit jaar de award voor ‘beste album’ in de categorie Wereldmuziek binnen op Les Victoires de la Musique – de Franse MIA’s, zeg maar, waar ook onze Stromae in de prijzen viel.

Ook in België is la Zahra een superster en een vooraanstaand exportproduct. Ze wordt er ‘de ambassadrice van de Berberse muziek’ genoemd. Het was dan ook in de Marokkaanse havenstad Agadir dat ze eind juni 2011 de aftrap gaf van haar drukke festivalzomer.

Enkele uren voor haar concert gaf Hindi Zahra een persconferentie in het Royal Decameron Tafoukt Beach Hotel in Agadir. Omdat ze geen interviews mocht geven, was dit eigenlijk onze enige kans om haar kort aan te spreken. Maar het draaide uit op een sisser

Meer is hier verder te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.