Karim El Ahmadi blij met Ronald Koeman

Vorig jaar smeekte zijn werkgever bijna of Karim El Ahmadi op huurbasis naar Al Ahli wilde gaan. Sinds zijn terugkeer uit de woestijn is er veel veranderd bij Feyenoord. ”Ik hoef niet weg van de technisch directeur”, aldus de middenvelder vandaag in Sp!ts.

Het blijft maar om zijn nek hangen, dat prijskaartje. Het bedrag dat Feyenoord in 2008 aan FC Twente overmaakte in ruil voor de handtekening van Karim El Ahmadi komt elk seizoen wel weer een paar keer bovendrijven: 5 miljoen euro. Zo ook vorig voetbaljaar, toen de Marokkaans international op te tribune kwam te zitten.

In de aanloop naar het duel met NAC kreeg El Ahmadi te horen dat hij niet bij de selectie voor de wedstrijd in Breda zat. Mario Been vond dat zijn pupil onvoldoende inzet had getoond tijdens de trainingen. ”Laat dit een duidelijk signaal voor hem zijn”, zei de toenmalige trainer van Feyenoord. Toen Leroy Fer later in het seizoen geblesseerd raakte, deed Been weer een beroep op El Ahmadi.

De 26-jarige Enschedeër kwam uitstekend terug en maakte indruk op vriend en vijand, waarop de oefenmeester zei dat hij ‘deze Karim’ niet kwijt wilde. De relatie tussen trainer en speler was echter dusdanig vertroebeld dat er van een gezonde werksfeer nauwelijks meer sprake was. Bovendien drukte El Ahmadi met zijn salaris te zwaar op de begroting van Feyenoord.

Hij is de eerste die zegt dat zijn prestaties niet goed genoeg waren. Maar de middenvelder kon moeilijk verkroppen dat hij steeds meer signalen kreeg die erop wezen dat de club van hem af wilde. Zo was Feyenoord al akkoord met Al Ahli uit Dubai over een huurperiode, terwijl de speler zelf nog moest gaan praten.

Na een half seizoen keerde El Ahmadi terug in Rotterdam en meldde zich na de vakantie weer bij zijn werkgever. Hij had totaal geen idee hoe zijn toekomst eruit zou gaan zien

Het gehele interview met Karim el Ahmadi is hier verder te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.