‘Ramadancheck’ voor medicijngebruikers

46

De Mediq-apotheken hebben met zorgverzekeraar Agis een ‘ramadancheck’ gemaakt over hoe medicijnen in te nemen tijdens de komende ramadan. Deze advisering wordt volgens de apothekers steeds urgenter, omdat de tijd waarin gegeten en gedronken mag worden, kort is.

Degenen die vasten, mogen vanaf zondag of maandag niet eten en drinken tussen 4.00 uur ‘s ochtends en 21.30 uur ‘s avonds. De dag waarop de ramadan begint, hangt af van de stand van de maan.
De ramadan valt elk jaar elf dagen vroeger, wat betekent dat moslims over enkele jaren in Nederland zullen gaan vasten tijdens de langste dag, op 21 juni. ‘De periode dat mensen mogen eten en drinken en hun medicijnen innemen wordt beperkter’, zegt Annegees van Linge van de tweehonderd Mediq-apotheken.

‘Het kan gezondheidsrisico’s opleveren voor diabetespatiënten en mensen met astma of een hoge bloeddruk. En voor patiënten die hun drie keer daags voorgeschreven medicijnen maar één keer innemen.’
Apothekers in regio’s met veel moslims hebben gesproken met imams en zijn in moskeeën geweest om voorlichting te geven. Vanaf mei hebben zij patiënten uitgenodigd voor een gesprek over hun medicijngebruik in de vastenperiode.

Ook medici geven dit jaar extra gezondheidstips vanwege de lange vastenduur

Meer is hier verder te lezen.

1 REACTIE

  1. […] tijdens de Ramadan * Geen dadels uit Israël kopen * Islamitische feestdagen bekender dan joodse * Ramadancheck voor medicijngebruikers * Veel bellen tijdens Ramadan * Voeding en ramadan: gezondheidstip tijdens de ramadan 0 […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.