Ramadan extra uitdaging op Curaçao

Moslims hebben het zwaar tijdens de ramadan op Curaçao. Het tropisch klimaat vergt het uiterste van gelovigen en sommigen zien het als onmogelijk om 29 dagen zich aan de ramadan te houden.

De eerste dag van de Islamitische vastenmaand ging maandag 1 augustus ook voor de Curaçaose moslims van start.

Op de bovenlip van Wissam Al Ayoaby parelen zweetdruppels en zijn gezicht ziet bleekjes. De eerste dag van ramadan valt de Libanese moslim niet makkelijk, toch is hij optimistisch. “Ik woon nu ruim zestien jaar met mijn vrouw en kinderen op Curaçao en het is me tot nu toe elke keer gelukt om mee te doen aan de vastenmaand.

Door de warmte is het de eerste dagen vooral zwaar, maar langzaam aan wen je er wel aan. In plaats van lunch doe ik nu een middagdutje om energie op te doen”, vertelt hij aan de WereldOmroep.

Al Ayoaby runt een eigen meubelzaak en rustig aan doen zit er helaas voor hem op Curaçao niet in. “In Libanon passen mensen hun planning helemaal aan op de ramadan. Maar in tegenstelling tot Libanon gaat hier alles gewoon door. Veel van mijn klanten weten niet eens dat ik deze maand vast. Dat valt me soms wel zwaar, maar ik zie het als een test voor mijn doorzettingsvermogen.”

Reza Asgarali houdt het op de eerste dag van de Ramadan liever nog even voor gezien. De Surinaamse ambtenaar ziet zichzelf als een ‘flexibele Moslim’

Meer is hier verder te lezen.

5 REACTIES

 1. Ik ben blij dat ik niet in sprookjes geloof, dus ook niet in goden elven kabouters en dat soort dingen. Laat mij lekker eten waneer ik dat wil, en niet als zo’n sprookje niet wil dat ik ga eten!

 2. Amsterdam,
  En wie belet je om niet te gaan eten? Niemand hier vertelt jouw wat je niet moet laten. Volgens mij doe je hier aan projectie en zit jij te vertellen wat iemand moet geloven of niet geloven.

 3. Hoiii

  je reactie is 2 en half jaar geleden geplaatst en volgende Ramadan klopt alweer bijna aan de deur In sha allah 🙂 !!

  Als eerst wil ik zeggen dat ik het echt knap vind dat je het met zo een hitte weer kan volhouden en in sha Allah elke Ramadan zal volhouden.

  Ik wou je graag een vraag stellen want ik ga binnenkort op vakantie naar Curaçao en wou graag weten of ze daar ook Halal restaurants hebben? zo ja? waar dan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.