Obama houdt iftarmaaltijd in Witte Huis

President Obama heeft dinsdagavond de inmiddels traditionele iftarmaaltijd in het Witte Huis gehouden.

Obama hield zijn derde iftarmaaltijd, die het dagelijkse vasten gedurende de ;ramadan verbreekt, met zo’n vijftig genodigde moslims. Hij volgt hiermee het voorbeeld van zijn voorgangers George W. Bush (2001-2009) en Bill Clinton (1993-2001).

„Deze avond herinnert ons aan de tijdloze leerstellingen van een grote godsdienst en de blijvende kracht van een grote natie”, zo zei de Amerikaanse president tijdens zijn toespraak, waarin hij ook vooruitblikte op de komende herdenking van 11 september 2001, tien jaar geleden, bericht het Reformatorisch Dagblad.

Obama geniet in de VS de meeste steun (80 procent) onder moslims (die overigens maar een klein deel van de bevolking uitmaken). Onder joden is dat 65 procent, bij niet-religieuzen 60 en bij protestanten 37 procent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.