Ramadan-journaal om 12.00 uur op Nederland 2

Een tv-programma dat op een sfeervolle, luchtige manier wil informeren over de ramadan.
Dat staat de makers van Ramadan-journaal voor ogen dat wekelijks verslag doet van de belangrijkste maand voor moslims. De maand waarin je volgens presentatrice Esmaa Alariachi als moslim ’tot bezinning moet komen’.

Het Ramadan-journaal is dit jaar voor het eerst te zien bij de publieke omroep, bij de NTR, die de zendtijd voor moslims vult sinds de moslimomroepen ter ziele gingen. Het journaal is gevuld met reportages en rubrieken, zoals de ramadan-check, waarin verslaggever Mimoun Ouled Radi test hoe ‘ramadanproof’ en moslimvriendelijk bedrijven zijn. Elke week wordt een niet-moslim-BN’er gevolgd (vandaag is dat filmmaker Frans Bromet), die zich een dag onthoudt van eten en drinken, schrijft BN/De Stem.

In de eerste uitzending genoot de presentatrice na zonsondergang de iftarmaaltijd bij een moslim die 33 jaar in Nederland woont. Bij die gelegenheid nodigde hij Geert Wilders uit om bij zijn gezin te komen eten. “Omdat ramadan ook staat voor verzoening en gastvrijheid doet hij een oproep aan mensen, en een van hen is Geert Wilders, om langs te komen, om te laten zien dat het bij hem thuis helemaal niet eng is en het eten heel lekker.”

Ramadan-journaal, zaterdag 12.00 uur, Nederland 2. Herhaling zondag, 12.00 uur, Nederland 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.