Libische rebellen veroveren ook Surman

De opstandelingen in Libië zeggen dat ze een belangrijke voorstad van Tripoli hebben ingenomen. Het gaat om de kustplaats Surman, ongeveer 70 kilometer ten westen van de hoofdstad.

Volgens een woordvoerder van de rebellen hebben de opstandelingen nu heel Surman in handen en wordt er niet meer gevochten. De gevechten zouden aan 10 rebellen het leven hebben gekost, meldt de NOS.

Eerder op de dag namen de opstandelingen naar eigen zeggen ook de stad Zawiyah in, ten oosten van Surman. Die kustplaats ligt aan de weg naar Tunesië. Tripoli wordt via die route bevoorraad met voedsel en brandstof. De verovering door de rebellen is daarom een slag voor de troepen van kolonel Kadhafi.

De opstandelingen hopen binnen enkele dagen Tripoli te kunnen aanvallen.

Libie

5 REACTIES

  1. Moge Allah deze rebellen die het goed bedoelen en niet diegene die collaboreren met Westerse Oliebedrijven, steunen en hun overwinning schenken Inchallah. Jbel Nafusa is bevrijd, onze Imazighen broeders kunnen na jarenlange onderdrukking, verbod op schrijven, lezen enz van eigen taal eindelijk in vrijheid leven. Al Hamdullilah. Pan-Amazigh United!

  2. Allereerst noem ze a.u.b geen rebellen, maar vrijheidstrijders of revolutionairen. Ten tweede hoop ik als “sousi” niet op een Pan-Amazigh United, maar op een Pan-Islamica United: The Khilafa, met behoud van ieders taal identiteit en cultuur.

  3. Lucky Luke dat je een Soussi bent wilt helemaal niets zeggen, ieder z’n mening en visie. Ten tweede met Pan Amazigh United doel ik enkel op een Pan Amazigh Solidariteit, dit gaat niet ten koste van de Pan Islamitische Solidariteit of Umma, dit kadert juist in mijn visie binnen die Pan Islamitische broederschap maw, ik ben voor een sterkere eenheid tussen Imazighen enerzijds en voor een sterkere broederschap binnen de Islamitische wereld en ook voor een sterke eenheid tussen Marokkanen onderling, het een spreekt het ander niet tegen, het kan allemaal mooi samengaan. Er valt verder niets te “hopen” op een Pan Amazigh United want ik heb het niet over een staat ofzo maar enkel over de identitaire band die alle Imazighen delen in Noord Afrika met elkaar, meer ook niet. Ik ben ook een voorstander voor een toekomstige Khilafa met behoud van identiteit en cultuur. Maar tegelijkertijd ook voor een betere kennis tussen Imazighen, tegenwoordig kent een gemiddelde Marokkaanse Amazigh een Jemmeniet, Saudier, Turk, Bosnier enz maar heeft nog nooit gehoord van zijn eigen Amazigh broeders in Kabylie, Mali, Niger, Tchaad, Libië, Siwa (Egypte) enz. En dat wil ik Inchallah zien veranderen, en dat is allang bezig, dat is de Pan Amazigh Solifariteit en broederschap, we hoeven niet dezelfde mening hierover te delen. Net zoals broederschap tussen Islamitische balkavolkeren, of tussen Arabieren onderling niet in tegenspraak is met een grotere broederschap binnen de Islamitische wereld.

    Rebellen, vrijheidstrijders whatever. Ze rebbeleren tegen onrecht, niet elke Libier die tegen Khadaffi is, is ook automatisch een vrijheidstrijder, ze nemen niet allemaal de wapens op, ik doel op alle Rebellen iedereen dus die zich rebbeleert tegen Khadaffi en zijn corrupte misdadigers Regime.

    Nogmaals: Pan Amazigh United!

  4. goed gezegd agerzam nu nog hopen dat kadafi echt valt, onderschat zijn leger niet inshalah valt zijn regering volleig en is libie vrij van kadaffi!!!!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.