Somalië krijgt 240 miljoen euro van islamitische landen

De Organisatie van de Islamitische Conferentie heeft beloofd 350 miljoen dollar (ruim 240 miljoen euro) te besteden aan hulp voor het door hongersnood getroffen Somalië. Dat meldt persbureau Reuters volgens het NRC Handelsblad.

De OIC bestaat uit 57 (voornamelijk) islamitische landen uit het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Zuid-Amerika en heeft als doel de belangen van moslims wereldwijd te behartigen. In de Turkse stad Istanbul waren de ministers van buitenlandse zaken van de landen woensdag bij elkaar om de noodsituatie te bespreken. Secretaris-generaal van de conferentie Ekmeleddin Ihsanoglu zei te hopen dat het bedrag op korte termijn zelfs tot 500 miljoen opgehoogd kan worden.

Eerder op de dag betoogde de Turkse premier Erdogan al dat de OIC Somalië te hulp moest schieten. Hij haalde daarbij uit naar “miljonairen in luxe auto’s” en de “Westerse wereld die de roep van de armen negeert”, aldus het NRC.

Somalië heeft te maken met de zwaarste droogte in zestig jaar.

Somalië

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.