‘Spanje pakt marokkaan op die drinkwater wilde vergiftigen’

Een Spaanse rechter heeft zaterdagmiddag een Marokkaanse moslim gevangen gezet die volgens de rechtbank het watersysteem in het land wilde vergiftigen. Dat zou hij op een jihadistische website hebben aangekondigd.

De Marokkaan werd woensdag al gearresteerd wegens het rekruteren en trainen van moslims op het internet voor Al-Qaeda. De man wordt ook verdacht van het beramen van een aanval op waterleidingen in Spanje. Hij zou op het internet het “uitdrukkelijke verlangen” hebben geuit om een aanval op ongelovigen te plegen. Daarvoor zou hij het vergiftigen van de drinkwatervoorziening in z’n hoofd hebben gehad. Zo meldt het NRC Handelsblad.

In de uitspraak van de rechtbank staat volgens persbureau AFP dat de Marokkaan voor het vergiftigen van het drinkwater dacht aan drukbezochte openbare plekken als campings en resorts.

De 37-jarige Marokkaanse verdachte werd afgelopen woensdag gearresteerd in de zuid-Spaanse plaats Linea de la Concepcion. Hij wordt verdacht van banden met de Afrikaanse terreurgroep Al-Qaeda-in-de-Islamitische-Maghreb.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.