Hevige gevechten nabij commandocentrum Kaddafi

Rond de residentie van de Libische leider Muammar Khaddafi in Tripoli wordt hevig gevochten. Militairen die trouw zijn aan Kaddafi, hebben nog ongeveer 15 tot 20 procent van de hoofdstad in handen.

Dat meldt een woordvoerder van de rebellen tegen het Arabsiche tv-station Al-Jazeera.

De rebellen lieten afgelopen nacht in eerste instantie weten de Libische hoofdstad Tripoli onder controle te hebben. Later lieten ze weten dat de gevechten ‘nog niet zijn afgerond’. Alleen Bab al-Aziziyah, het uitgestrekte commandocentrum van Kaddafi, zou nog niet zijn ingenomen door de opstandelingen.

Grote aantallen inwoners van de hoofdstad toonden vannacht hun blijdschap over het waarschijnlijke einde van het Khaddafi-bewind, nadat een van zijn zonen, Saif al-Islam Kaddafi, werd gearresteerd. De oudste zoon Muhammad al-Kaddafi, die het hoofd van het Libische Olympisch Comité is, heeft zich overgegeven.

Over de verblijfplaats van Khaddafi bestaat onduidelijkheid.

libië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.