Zware gevechten nabij en in Tripoli

De opstandelingen in Libië zijn dinsdag in een hevig gevecht verzeild geraakt met troepen die loyaal zijn aan dictator Muammar Kaddafi. Dat gebeurde in een stad op ongeveer 80 kilometer ten westen van de hoofdstad Tripoli, zo meldde de rebellenraad volgens het Brabants Dagblad.

Het geweld zou zijn uitgebroken nadat mensen de straat op waren gegaan om steun te betuigen aan Kaddafi. Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera wordt er ook gevochten bij het commandocentrum van Kaddafi in Tripoli en op de kustweg van de stad Zlitan naar de hoofdstad.

Saif al-Islam Kaddafi, een zoon van de Libische dictator Muammar Kaddafi, is in tegenstelling tot eerdere berichten nog op vrije voeten. Dat bleek in de nacht van maandag op dinsdag. Saif al-Islam Kaddafi beweerde tegen buitenlandse verslaggevers dat zijn vader het goed maakt en in Tripoli verblijft. Volgens de 39-jarige zoon van Kaddafi staat de hoofdstad nog altijd onder controle van troepen die loyaal zijn aan het bewind.

Libië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.