De zeven zonen en één dochter van Kaddafi

De zeven zonen en één dochter van kolonel Moammar Kaddafi vormen een bont gezelschap: van belangrijke steunpilaren van hun vader tot flierefluiters met losse handjes. Een overzicht.

Mohammed (1970)
De oudste zoon van Moammar was middenin een telefonisch interview met Al Jazeera toen er zondagavond geratel van machinegeweren klonk in zijn huis in Tripoli. Mohammed Kaddafi werd door de rebellen onder huisarrest geplaatst, maar maandag bleek hij al weer bevrijd door Kaddafi-getrouwen. De informaticus, het enige kind uit zijn vaders kortstondige eerste huwelijk met Fatiha Al-Nuri, leidt het staatsbedrijf dat in Libië de posterijen, telefonie en het internetverkeer regelt. Hij heeft tot nu geen ambitie getoond zijn vader te willen opvolgen.

Saif al-Islam (1972)
Saif al-Islam, de prominentste Kaddafi-zoon, is de januskop van het regime: hervormingsgezind en democraat, maar tegelijkertijd een spil in de repressie van de opstand. Zondagavond beweerden de rebellen hem te hebben gearresteerd, maar dinsdagochtend paradeerde hij vrij en vrolijk voor de camera’s. Het ‘Zwaard van de Islam’ promoveerde in Londen op een dissertatie over het democratisch tekort in de wereld. De filantroop en surrealistische kunstenaar raakte in 2006 in onmin met zijn vader na kritiek op diens leiderschap. Sinds hun verzoening gold Saif als de gedoodverfde opvolger van zijn vader.

Saadi (1973)
Saadi, de enige Kaddafi-zoon die

Meer informatie over alle zonen en dochter van Kaddafi is hier te lezen.

Libië

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.