Vanaf donderdag samenscholingsverbod in Edese wijk

In de Edese wijk Rietkampen geldt vanaf donderdag een samenscholingsverbod. Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

Vanaf donderdag is het verboden om met vier of meer personen bij elkaar te staan in de wijk. Het verbod is minimaal een half jaar van kracht. De gemeente hoopt de overlast die veroorzaakt wordt door jongeren terug te dringen, meldt Omroep Gelderland.

Burgemeester Cees van der Knaap bracht vorige week een bezoek aan de wijk. Hij zegt geschrokken te zijn van de “onbehoorlijkheid, onbeschoftheid en onopgevoedheid van de jeugd”. Volgens Van der Knaap wordt door de overlast veroorzaakt door “een gemĂȘleerd gezelschap van Nederlandse, Marokkaanse en Turkse jongeren.”

Vorige week meldde de gemeente Ede al dat er cameratoezicht komt in de wijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.