‘Nederland moet Palestijnse staat wel steunen’

2

Oud-minister Hans van den Broek van Buitenlandse Zaken zegt op Radio 1 dat hij vindt dat Nederland een Palestijnse staat die volwaardig lid is van de VN moet steunen, maar die steun zal Nederland niet geven.

Volgens Van den Broek is dat omdat Nederland al jarenlang een Midden-Oostenbeleid voert waarbij Israël onvoorwaardelijke steun krijgt, ook als dat land zich schuldig maakt aan schending van het internationale recht, bericht PowNed.

Van den Broek zegt dat het initiatief van de Palestijnen om een lidmaatschap van de Verenigde Naties te krijgen, niet betekent dat er niet meer onderhandeld hoeft te worden. Hij vindt dat het juist vooral Israël is dat de onderhandelingen blokkeert door nederzettingen te blijven bouwen op bezet gebied. Daardoor zou de tweestatenoplossing onmogelijk gemaakt worden.

Hans van den Broek was minister van Buitenlandse Zaken in de drie kabinetten van Ruud Lubbers.

Palestina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here