Franse moslima’s beboet voor dragen burqa

In Frankrijk zijn donderdag de eerste twee boetes uitgedeeld voor het dragen van een burqa op straat na de invoering van het burqaverbod op 11 april. Moslima Hind Ahmas (32) moet 120 euro betalen en Najate Nait Ali (36) krijgt een boete van 80 euro. Zo meldt Elsevier.

Ahmas en Ali bleven na invoering van het verbod de sluier dragen. De twee droegen de burqa toen zij in mei een taart aanboden aan burgemeester Jean-François Copé van Meaux, vlakbij Parijs.

Ahmas berust zich niet in het vonnis van de rechter en heeft aangegeven dat zij desnoods naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zal stappen. Een andere vrouw die ook een burqa draagt in het openbaar zegt dat zij haar sluier zelfs zou dragen als ze voor president Nicolas Sarkozy staat.

Ahmas besloot zes jaar geleden ‘als opgeleide vrijgezelle vrouw’ een niqaab te dragen. Voordat zij naar het Europese Hof kan stappen, moet Ahmas eerst in Frankrijk in hoger beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Inmiddels zijn 91 Franse vrouwen aangehouden omdat zij een burqa dragen, aldus Elsevier.

Boerka

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.