Abbas overhandigt verzoek lidmaatschap VN

0

De Palestijnse president Abbas heeft VN-secretaris-generaal Ban-Ki Moon het verzoek overhandigd waarin hij de Verenigde Naties vraagt Palestina te erkennen als volwaardig lid van de volkenbond. Abbas sprak rond half zeven de Algemene Vergadering van de VN toe.

In het door Abbas aan Ban Ki-Moon overhandigde verzoek roepen de Palestijnen de lidstaten van de VN op om Palestina te erkennen op basis van de internationaal erkende grenzen van 1967. Palestina zou in dat geval gaan bestaan uit de Westelijke Jordaanoever en Gaza, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad, schrijft het NRC Handelsblad.

Abbas pleitte in zijn toespraak voor erkenning van Palestina door de VN. In de Algemene Vergadering is vrijwel zeker een grote meerderheid voor dit verzoek te vinden, maar Abbas wil zijn verzoek naar de VN-Veiligheidsraad doorsturen. In de Veiligheidsraad zal het uitroepen van een Palestijnse staat echter op een veto van de Verenigde Staten stuiten.

Palestina

12 REACTIES

 1. Eerst gewoon andermans land jatten,de bevolking vermoorden en dan tegen de achterblijvers en overlevdnde zeggenzeggen
  “als je hier wilt blijven moet je zeggen dat het land wat we van jou gejat hebben van ons is “.
  Dat is het zelfde als tegen een ondernemer zeggen wiens goederen zijn gestolen ,
  ” als je ze terug wilt hebben moet je winkelprijs betalen”.

 2. Peter heb je enige medelijden/sympathie met de Palestijnen of is dat voor een Joodse Zionist (Jij kan onmogelijk een Nederlander/Belg zijn) niet mogelijk. Ik heb het over de Palestijnen in de vluchtelingenkampen, Palestijnen die beroofd worden van hun grond, Palestijnen wiens huis met de grond gelijk gemaakt wordt, Palestijnen die door Joodse Kolonistische terreur moeten verhuizen, Palestijnen die gekleineerd, gepest, getreiterd worden door Grens-Soldaten, scholieren en onschuldige kinderen die als schild gebruikt worden door soldaten, soldaten die schieten op onschuldige kinderen en moeders, onschuldige scholieren die een hele dag achter gesloten hekken moeten wachten tot de soldaten zin hebben om die te openen meestal pas na een halve dag waardoor zij niet naar huis kunnen gaan enz enz heb je dan helemaal geen gevoelens? Ben jij als een Joodse Zionist gemaakt van steen?

  Of bezit je geen enkele vorm meer van menselijkheid tenzij het over je bloedeigen Joodse volk gaat?

 3. Persoonlijk denk ik dat het laatste in jouw geval perfect klopt, je hebt gewoon geen enkele vorm van menselijkheid meer, tenzij het over het Joodse volk gaat. Je bent zo verblind door je haat tegen allochtone Moslims en Marokkanen in het bijzonder en je haat en Islamofobie en je roze Pro-Zionistische Israel-bril maakt je blind voor elke andere vorm van realiteit. Ik heb geen problemen met Zionisten, wel als het extreme Zionisten zijn, racisten zoals jij dus. Wat doe je hier eigenlijk al jaren zit je hier op dagelijkse basis te provoceren en er is niemand die je mening hier deelt behalve ep een enkeling of 2 na. Je weet dat dit een Islamitisch-Marokkaanse forum is waar de overgrote meerderheid sympathie heeft voor Palestijne en de Palestijnse zaak steunen (zie gewoon de berichtgevingen) toch zit je hier dagelijks je gal te spuwen over Marokkanen, andere allochtonen en Moslims in het bijzonder. Heb je geen leven gefrustreerde Petertje? Waarom ben je niet gewoon eerlijk en geef je toe dat je een Jood bent? Waarom schuil jij je achter die Westerse pseudoniem Peter?

 4. Eerlijk gezegd verwacht ik niet echt een inhoudelijke of zelfs logische antwoord van een blinde Xenofobe en Islamofobe racistische Zionist, alleen vroeg ik me dit af. Ik kan me al perfect inbeelden hoe je gaat antwoorden. Ik ben zeker en vast niet de enige die zo denkt, de meeste leden van maghreb.nl hebben duidelijk getoont dat ze jouw Racistische en Anti-Palestijnse onzinnig gekotst kotsbeu, waarom tief je gewoon niet op naar een andere forum er zijn toch Pim Fortuyn forums, Pro Israel forums, Geert Wilders forums enz, zoveel plaatsen en je zit hier als een levensloze treurige toetsenbordheld dagelijks onzin te typen je kan zelfs je eigen Pro Israel Lobby groepje oprichten of een Pro Israel organisatie steek daar je energie in, zal je veel beter doen dan hier dagelijks onzin typen waarmee toch niemand het eens is met jou. In ieder geval dit is maar raad, dit was een eenzijdig bericht naar jouw toe ik doe vanzelfsprekend geen moeite om jouw betoog te lezen, kan mij al perfect inbeelden wat voor Pro-Knesset Onzingehalte dat het weer zal bevatten. 1 tip: Denk goed na over mijn raad ivm een Pro Israel Lobby groepje of Amicales mss heb je dan wel een roeping gevonden en heb je meer in je leven te doen dan hier dagelijks te reageren. Doe er iets mee!!!

 5. VOOR ALLE DUIDELIJKHEID P DE Z HEEFT GEEN JOODSE ACHTERGROND !!!!
  Zijn aanwezigheid op dit forum is puur en alleen maar ter schoffering van de Marokkaanse gemeenschap

 6. Henk er zijn Joodse Nederlanders/Belgen die zo Westers zijn als iets, moderne Zionisten. Ken je hem persoonlijk Henk (want dan is het anders natuurlijk..) ?

 7. Janko ,Ik ken hem niet persoonlijk,maar in het verleden heeft hij bij herhaling gestald dat hij geen jood is.
  Daarbij heeft hij gezegd dat hij vegetariër is en ik heb nog nooit van een joodse vegetariër gehoord.
  Als hij toch van joodse bloede zou zijn is hij nog erger want dan zou hij dus in staat zijn het eigen volk te verraden door zijn afkomst te verlochenen.
  Maar nogmaals hij is alleen maar bezig de Marokkaanse gemeenschap te beledigen en te schofferen.

 8. Dat kan inderdaad allemaal maar er zijn veel Joden die hun afkomst verbergen en zich schuilen achter Westerse namen/pseudoniemen, zie alleen al die Ashkenazi-Duits/Pools/Russische Joden etc ze hebben bijna nooit een oude Hebreeuwse achternaam maar altijd Europese achternamen (Duitse, poolse, vlaamse, hollandse, russische, franse, spaanse, portugese enz enz enz) Vaak ontkennen ze dat ze Joden zijn en komen tegelijkertijd fanatiek op voor Israel en Zionisme. En ze vormen zeker geen minderheid, mss is Peter wel zo’n soort Jood, althans dat denk ik, ik ken hem niet natuurlijk. Maar goed we zijn hier aan het roddelen nu en dat is zeker niet de bedoeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here