‘Geen vredesoverleg zonder bouwstop’

De Palestijnse president Mahmoud Abbas is niet van plan opnieuw te gaan onderhandelen over vrede in het Midden-Oosten. Hij zei zondag in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever dat eerst een volledig einde moet komen aan de bouw van Israƫlische nederzettingen in Palestijns gebied.

Abbas werd na zijn lidmaatschapsverzoek gisteren als een held onthaald in Ramallah.

De VN Veiligheidsraad gaat later vandaag vergaderen over het verzoek van de Palestijnen om volledig lidmaatschap.

Het verzoek krijgt steun van negen van de vijftien leden van de raad, schrijft de NOS. De VS heeft al gezegd dat het gebruikmaakt van zijn vetorecht. Volgens diplomaten kan het nog weken duren voor over de aanvraag gestemd wordt.

Palestina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.