Saleh trekt opnieuw belofte in om af te treden

President Saleh van Jemen heeft zijn belofte om af te treden opnieuw ingetrokken. De voorwaarde voor zijn aftreden is nu dat voormalige bondgenoten, die zijn overgelopen naar de oppositie, niet mee mogen doen aan de verkiezingen. Gebeurt dat wel, dan zal Jemen in een burgeroorlog worden gestort, zei Saleh.

Saleh deed zijn uitspraken in een interview met de Amerikaanse krant The Washington Post en het tijdschrift Time. Het is zijn eerste interview sinds zijn terugkeer uit Saudi-Arabiƫ, waar hij drie maanden behandeld werd aan verwondingen die hij opliep bij een mortieraanval op zijn paleis in Jemen.

Alle elementen die spanningen veroorzaken, moeten van het politieke toneel verdwijnen, zegt hij in het interview. Hij doelt daarbij vooral op de in maart overgelopen legercommandant Ali Mohsen al-Ahmar, schrijft de NOS.

Ook de Ahmars, een machtige clan in Jemen, zijn uitgesproken politieke vijanden van Saleh. Zij zitten volgens de president achter het geweld van de betogers. De clan wordt geleid door Hamid al-Ahmar, een van de machtigste mannen van het land. De zakenman is miljardair en heeft interesse in het presidentschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.