Dchar: Het voelt als een roes

asrdin Dchar kreeg zijn eerste Gouden Kalf voor de hoofdrol in de film Rabat.Vier keer heeft Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar het filmpje van zijn geëmotioneerde speech inmiddels teruggezien, een halve dag na het Gala van de Nederlandse Film, dat afgelopen vrijdagavond live werd uitgezonden bij de VPRO. ‘Bange mensen zijn makkelijk te beïnvloeden, daar wilde ik voor waarschuwen.’

Nasrdin Dchar (32) won het Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn hoofdrol in de roadmovie Rabat, waarin drie vrienden van Arabische komaf van Nederland naar Marokko reizen en elkaar en zichzelf onderweg beter leren kennen. Het dankwoordfilmpje circuleert op Twitter, Facebook en YouTube en roept een vloed aan reacties op. Pauw & Witteman, De Wereld Draait Door – alles en iedereen zit achter de acteur aan.

Dchar zoende Kalf-uitreikster Thekla Reuten vol op de mond, wist z’n tranen nét te bedwingen en droeg zijn Kalf – onder meer – op aan de overwinning van angsten. ‘Die heb ik nogal. En afgezien dat ik die heb, heeft helaas ook Nederland die. We worden tegenwoordig geïnjecteerd met angst.’

Hij noemde vicepremier Maxime Verhagen (CDA), die afgelopen juni stelde dat angst voor buitenlanders ‘begrijpelijk’ was. ‘Nou meneer Verhagen, en met u ook Geert Wilders, en al die mensen die achter u staan: ik ben een Nederlander, ik ben heel trots op mijn Marokkaanse bloed. Ik ben een moslim, en ik sta hier met een fokking Gouden Kalf in mijn hand!’ De zaal genodigden, onder wie Dchars ouders, met tranen in de ogen, sprong op voor de ovatie.

Dchar, nu: ‘Heb ik dat écht gezegd?

Meer is hier verder te lezen.

Film Rabat

8 REACTIES

 1. Ach Rifeno het is zijn leven toch? Laat hem doen, zijn rekening is bij Allah op de dag des oordeels, hij is daar voor verantwoordelijk. Er gebeuren zovele niet Islamitische dingen in de naam van de Islam die veel erger zijn zoals terrorisme, bloedige vechtsport enzovoort.

 2. Van mij zal hij geen last hebben!
  Het is zoals je zegt, zijn rekening is bij Allah (swt).

  Ik vind het alleen jammer dat Marokkanen/Moslims die zo in de schijnwerpers staan,
  de publiciteit verkeerd benutten door het slechte voorbeeld (naar onze cultuur en onze religie) te geven.

 3. Wat bedoelen jullie hij zal van mij geen last hebben
  wisten jullie dat als je gewoon zwijgt en gewoon toekijkt dat je misschien bij Allah het risico loopt om zelfs harder gestraft te worden dan degene die de zonde begaat

  Als ik nu op straat ben en ik zie iemand een zonde plegen en “ik zeg niets” en keur het stilwzwijgend toe dan loop je letterlijk het risico harder gestrafd te worden door Allah dan degene die de zonde begaat het klinkt raar maar het is zo het staat in de Koran en Hadiths

  Dus wat die Dchar gedaan heeft is verkeerd: die presentatrice zo vol op de mond kussen is verkeerd want zij was zelf verbaasd kun je dat beseffen? Zelfs Koffar waren verbaasd

 4. Er is een verschil tussen “je vriendinnetje kussen in een hotelletje of bij je thuis” en “het kussen van een wildvreemde vrouw waarbij je bekeken wordt door gans de wereld en het wordt ook nog op youtube geplaatst waarbij keer op keer die zonde bekeken wordt alsof het opnieuw begaan wordt hoe meer views hoe zwaarder de zonde is bij Allah”

  Een zonde dat in het openbaar wordt begaan is veel zwaarder

 5. @tb

  Durf niemand aan te wijzen die zonder zonde is in mijn omgeving, maar dat hoeft ook niet, want uiteindelijk zijn we mensen. Mensen maken nu eenmaal fouten, maar wat Azidan bedoelt is dat je onderscheid moet maken tussen fouten en GIGA blunders.

  Bewust voor de tv in een zaal waar ook nog eens je eigen ouders zitten, een vrouw vol op de mond kussen druist tegen al onze normen en waarden in (zowel culturele als religieuze).

  Mensen die op de tv verschijnen moeten zich bewust zijn van het feit dat ze ongewild toch een voorbeeldfunctie vervullen. Hij is trouwens niet de eerste hoor die zoiets flikt, Najib Amhali zat ook schaamteloos te zoenen in de fikm shouf shouf.

  Voorbeeld doet volgen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.