Marokko verwacht goede citrusoogst

Het nieuwe oogstseizoen is begonnen in Marokko. Begin deze maand zal het eerste fruit geëxporteerd worden; deze week zal worden bekendgemaakt hoeveel er geëxporteerd zal worden. De verwachting is dat er dit jaar 1,8 miljoen ton geoogst wordt, aldus het ministerie van Landbouw. Dit betekent een stijging van 6% ten opzichte van het seizoen 2009/2010.

Deze toename is te danken aan gunstige weersomstandigheden. Er was niet alleen sprake van een goede temperatuur, maar er was ook precies genoeg regen gevallen zodat er altijd geïrrigeerd kon worden, waardoor de vruchten heel gelijkmatig konden groeien. De productiestijging is ook toe te schrijven aan een toename van het aantal hectare. Dit jaar is er 1.200 ha bijgekomen, meldt de website AGF.nl.

Met 975.700t vertegenwoordigt de sinaasappel 52,3% van de totale citrusteelt.

De regio Souss levert met 744.100 t het grootste gedeelte van de totale opbrengst (40%). Regio Gharb volgt met en productie van 335.800t. Na jaren van overstromingen is zij nu weer terug op haar normale productie.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.