Moslims boos op Universiteit Tunesië na weigeren vrouw

Een groep van zo’n tweehonderd fundamentalistische moslims heeft gisteravond een universiteit in de Tunesische stad Sousse bestormd. De islamisten waren boos dat de universiteit een vrouw met een gezichtssluier niet had willen inschrijven.

Volgens een woordvoerder van de universiteit was “een groep religieuze extremisten” van plan “extreem geweld” te gebruiken tegen de rector van de universiteit. De islamisten droegen spandoeken met zich mee met teksten waarin het recht op het dragen van een gezichtssluier werd verdedigd. Veiligheidstroepen omringden na de bestorming de faculteit om nieuwe incidenten te voorkomen, meldt het NRC Handelsblad.

In reactie op de bestorming gingen in hoofdstad Tunis zo’n tweehonderd vrouwen de straat op om te demonstreren tegen religieus geweld. Het incident in Sousse, dat zo’n 150 kilometer ten zuiden van hoofdstad Tunis ligt, laat de toenemende religieuze spanningen in Tunesië zien.

Op 23 oktober kiezen de Tunesiërs een Grondwetgevende Vergadering. Die moet een nieuwe grondwet opstellen. De islamistische partij Ennahda lijkt de verkiezingen te gaan winnen.

Tunesië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.