‘Islamitische politici moeten opkomen voor achterban’

Moslim-Kamerleden moeten anti-islamretoriek streng weerspreken omdat die de beeldvorming over hun kiezers negatief beïnvloedt.

Zeki Baran (O&D, 1 oktober) betoogt in zijn reactie op het artikel van Wasif Shadid (O&D, 27 september) dat je politici moet beoordelen op hun daden en niet op hun afkomst. Hij zegt dat het inhoudelijk weerspreken van anti-islamretoriek niet voorbehouden is aan allochtone politici of politici van islamitische afkomst, maar een taak is van alle politici.

Ten eerste is een Kamerlid een volksvertegenwoordiger. Hij of zij vertegenwoordigt dat deel van het electoraat dat op hem of haar heeft gestemd. Politieke partijen zetten niet voor niets moslims, allochtonen, vrouwen of katholieken op de kieslijst.

Menig politicus van een bepaald geslacht, afkomst of religie is door voorkeurstemmen in een gemeenteraad of in de Tweede Kamer gekomen. Kiezers stemmen op een bepaald persoon omdat ze verwachten dat hij of zij opkomt voor hun sociaaleconomische belangen en groepsrechten

Meer is hier verder te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.