Saudi-Arabië noemt Iraanse ‘complot’ provocatie

Saudi-Arabië neemt ‘maatregelen’ tegen Iran, naar aanleiding van de ontdekking van plannen voor een aanslag op de ambassadeur van Saudi-Arabië in Washington.

De Saudische regering spreekt van een grote provocatie en een gruwelijke schending van internationale normen en afspraken, meldt de NOS.

De verdachten zijn twee Iraniërs, Manssor Arbabsiar en Gholam Shakuri. Ze zouden ook een bomaanslag hebben gepland op de ambassade van Israël. De twee zijn volgens de VS lid van de Quad, een speciale Iraanse eenheid.

De Amerikaanse minister van Justitie Holder zegt dat de aanslagen zijn bedacht in Iran. De verdachten zouden zijn aangestuurd door “elementen binnen de Iraanse regering”. Iran ontkent in alle toonaarden dat het betrokken is bij het terreurcomplot en spreekt van een poging om de aandacht af te leiden van de binnenlandse problemen in Amerika.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.