Kadhafi onderweg naar ziekenhuis gedood

Muamar Kadhafi werd gedood toen hij onderweg naar het ziekenhuis in een schietpartij terechtkwam. Dat heeft Mahmoud Jibril, de premier van de Overgangsraad, gisteravond bekendgemaakt. “We weten niet wie het fatale schot heeft gelost, zijn strijders of onze collega’s.”

Volgens Jibril werd Kadhafi even buiten Sirte gevonden in een rioolpijp waarin hij zich verschool. Hij zou zich daar hebben verstopt nadat een NAVO-aanval het konvooi had aangevallen waarmee hij de stad wilde verlaten, meldt de NOS.

Kadhafi zou zich niet tegen zijn arrestatie hebben verzet. Toen hij vervolgens naar een auto werd geleid kreeg hij een kogel in zijn rechterarm. Hij was nog in leven toen hij de auto inging, zegt Jibril. Op weg naar het ziekenhuis kwam de auto met Kadhafi terecht in een vuurgevecht.

Bij de schietpartij werd Kadhafi door een kogel in zijn hoofd geraakt. Volgens een forensisch onderzoek was die kogel de doodsoorzaak. De voormalig leider van Libiƫ overleed een paar minuten voor hij bij het ziekenhuis aankwam.

Zie beelden van de opgepakte Kadhafi.

Libie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.