Lijk zoon Kadhafi getoond in Misurata

Het lichaam van Muammar Kaddafi’s zoon Mutassim is donderdagavond tentoongesteld in een huis in de stad Misurata. Volgens een verslaggever van persbureau Reuters ligt het lijk op dekens op de vloer van een privĂ©huis en verdringen mensen zich om het te zien. Zij maakten foto’s met hun mobiele telefoons.

Mustassim werd volgens de Nationale Overgangsraad donderdag gedood in de buurt van Sirte, waar ook zijn vader Muammar omkwam. Eerder op de avond meldde de Libische televisie dat ook Kaddafi’s zoon Saif al-Islam om het leven was gekomen. Ook is gemeld dat hij gevangen was genomen. Die berichten zijn echter niet bevestigd door de NTC, schrijft het Brabants Dagblad.

Saif al-Islam wordt gezocht door het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag, dat hem wil berechten voor misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden.

Libie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.