Egyptenaar krijgt drie jaar voor godslaster op Facebook

Een Egyptische man is zaterdag tot drie jaar gevangenisstraf met zware dwangarbeid veroordeeld omdat hij de islam had beledigd op Facebook.

De rechtbank in de hoofdstad Caïro achtte Ayman Youssef Mansour schuldig aan het “opzettelijk beledigen van de waardigheid van de islamitische religie en het aanvallen met beledigingen en spot op Facebook”, Dat meldde het Egyptische staatspersbureau MENA, volgens BNR Nieuwsradio.

3 REACTIES

  1. En… al die christenen die in Egypte gelasterd worden? Wordt daar ook tegen op getreden? Scheinheilig gedoe en een belediging voor de vrijheid van meningsuiting….

  2. Aub zeg in Egypte zijn genoeg Islamcritici, Islamcritici krijgen zelfs plaats op Arabische Zenders zoals Al Jazeera, ze hebben hun eigen blogs, internetwebsites enz enz dit is gewoon een uitzonderlijk vreemd geval, zeker voor een land als Egypte mss is het weer een of andere radicale Imam die deze protest heeft uitgelokt en voelde de staat zich gedwongen om deze man zo te veroordelen, dat zou goed kunnen.

  3. Wafa Islam is de bekendste Islamcriticus in de Arabische wereld en zij komt gewoon op Arabische zenders, ze is meer dan enkele keren geweest op Al Jazeera, zo bekend zijn Islamcritici in de Arabische wereld. Ze gaan publiek met hun boodschap..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.