Palestijnse Jihad accepteert staakt-het-vuren

Nadat er gisteren tien doden doden vielen, heeft de Palestijnse organisatie Islamitische Jihad een staakt-het-vuren geaccepteerd. Dat deelt Abu Ahmed, woordvoerder van der militante al-Quds-Brigades in Gaza, mee in een schriftelijk commentaar.

De Jihad behoudt in elk geval het recht om op komende aanvallen van Israël te reageren. “We hebben een evenwicht in het schrikeffect met de vijand bereikt, en hij heeft om een wapenstilstand gebedeld”, luidde het in de mededeling volgens Het Laatste Nieuws.

Volgens mediaberichten langs beide zijden heeft Egypte bemiddeld voor de vuurpauze. “De inspanningen en intensieve contacten van de Egyptische inlichtingendiensten hebben geleid tot een nationale consensus om de kalmte (met Israël) te herstellen”, bevestigt een anonieme leider van een Palestijnse groepering eerder.

Het engagement komt er nadat een Israëlische aanval aan de grensovergang Rafah gisteren het leven kostte aan negen Palestijnen. Aan Israëlische zijde viel één dode.

Palestina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.