Twee Gaza-boten onderweg naar Gaza

Twee boten met pro-Palestijnse activisten hebben vandaag de internationale wateren van de Middellandse Zee bereikt en varen nu in de richting van de Gaza-strook, waar zij door de Israëlische zeeblokkade heen hopen te breken.

Deze zomer al probeerden tientallen schepen van de ‘Freedom Flotilla’, zoals de deelnemers de vloot noemen, naar Gaza te varen. Ze lagen voor anker bij Griekenland, maar kregen geen toestemming om de haven te verlaten. Vele opvarenden zijn uiteindelijk naar huis gegaan – een deel van hen had een paar weken vakantie opgenomen om actie te kunnen voeren.

Eén van de boten die toen hoopte door de blokkade heen te breken en hulpgoederen naar de Gazastrook te brengen, was een Nederlands-Italiaanse boot.

De twee boten die op dit moment onderweg zijn, zijn een Canadese en een Ierse boot. Ze zijn vertrokken vanuit de Turkse haven Fethiye en hadden toestemming gekregen om naar het Griekse eiland Rhodos te varen.

‘We hebben bewust voor Turkije gekozen omdat de regering meer afstand van Israël neemt, en

Meer is hier verder te lezen.

Palestina

2 REACTIES

  1. Zéér goed. Hopelijk volgen er meer vloten tot de discriminerende genocidaire racistische apartheidsstaat Israel de illegale blokkage opheft. In you’re face peter de undercover zionistische racistische anti-Moslim laffe onder een Hollandse pseudoniem schuilende Jood!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.