Nederlandse tak 20 Februari Beweging

Een aantal Nederlandse Marokkanen heeft zich verenigd in een Nederlandse afdeling van de Marokkaanse 20 Februari Beweging. Die beweging heeft zich tot taak gesteld te strijden voor de bevordering van democratie in Marokko, zo meldde de organisatie vrijdag op een persconferentie in Den Haag.

De 20 Februari Beweging Nederland, die momenteel enkele tientallen leden kent, wil meer aandacht in Nederland de “maskerade van de parlementsverkiezingen” op 25 november in Marokko. De beweging boycot de verkiezingen, omdat het in haar ogen om schijnverkiezingen gaat. “Je kunt kiezen tussen de koning en de koning”, aldus een woordvoerder van de Nederlandse afdeling.

Op 19 november staat een demonstratie gepland voor de Marokkaanse ambassade in Den Haag, zo meldt NU.nl.

Protesten Marokko

37 REACTIES

 1. Hoe kan dat ineens ??? Waar waren ze een jaar geleden ???
  ” Je kunt kiezen tussen de koning en de koning ” volgens mij zijn meer dan 35 partijen … of gaat het om iets anders hier ik bedoel dat zij willen het regime laten vallen. Ik ben benieuwd.

 2. 20 februari beweging gingen ze maar bewegen om het land om hoog te brengen .het zijn schreuwers net de PVV .marokko gaat de goede kant op maar het kan beter .maar is je zelf te beter en de rest komt van zelf .in die beweging zitten de meeste belasting ontduikers en corupt .

 3. 20 februari beweging gingen ze maar bewegen om het land om hoog te brengen .het zijn schreuwers net de PVV .marokko gaat de goede kant op maar het kan beter .maar is je zelf eerst beterd en de rest komt van zelf .in die beweging zitten de meeste belasting ontduikers en corupt ze willen alleen macht en daar kunnen ze niet mee om gaan ze slopen als liever viezerike .

 4. 20 februari beweging is een beweging die door de polisario financieel wordt ondersteund, ze worden ook ondersteund door de Algerijnse regime. Ook Israel en de Verenigde Staten steunen hun en zijn de werkelijke oprichters van deze verradersbeweging. De 20 februari beweging zijn anti-Marokko, anti-Koning, willen chaos en burgeroorlog in Marokko beginnen zodat zij aan de macht komen, ze zijn ook Zionisten die pro-Israel zijn (lees hun facebookpagina…) Kortom vooral niet vertrouwen deze beweging!!!!!!!!!

 5. IK vind het triest om nu te horen dat er een beweging is tegen de Koning.
  Hebben wij het hier dan beter? waarom worden b.v. de verkiezingen niet hier geboycot en waarom doet de zogenaamd beweging niets tegen ideologie PVV.
  Hou a.u.b. op met dat gedoe en wat deze beweging wil is puur haar eigen belang en meer niet.
  Zij willen juist het land naar de klote helpen “Galek za3ma democratie” je moet eerst weten om te gaan met democratie.

 6. ze willen net alles libia dat joden en amirika de baas in marokko is beter ons koning dan die 20 bewgin donderop met hun daar in libia eeerst wil ze kadeffie weg doen ze heb hem vermooord nu heb ze zware pech die europa gaat daar olie paken en hun vrouwen verkrachten

 7. Er wordt van alles geroepen over de 20 februari beweging, maar niemand onderbouwt iets met feiten.

  Daarentegen is het bekend, dat het Marokkaans koningshuis door de Fransen in het zadel geholpen en gehouden is (dus indirect zijn Amerika en Israel ook de baas). Onder het regime van Mo 6 is er een grote toename geconstateerd van verloedering.
  Meer prostitutie en openlijker, meer sekstoerisme en openlijker, drank vloeit rijkelijk en er worden overal slijterijen geopend, supermarktketen Al Marjane (waar de koning eigenaar van is) verkoopt drank, corruptie is niet afgenomen etc.

  De Marokkaanse bevolking is arm en ongeletterd en worden overweldigd door de marketingcampagne die de Marokkaanse overheid inzet (o.a. nieuwe referendum).

 8. Marokko moet echte meer Islamitische land worden,

  Er moet ook meer werk komen. hard opgetreden worden op sekstoerisme/prostitutie en drank slijterijen

  De rijkdom moet eerlijker verdeeld worden in marokko, Maar ook in alle muslim landen

  we own the black gold ‘In Allah naam’, zegt dat niet iets?

 9. Ik snap die mensen niet die hier Israel en de Verenigde Staten en Europa van alles beschuldigen (terecht of onterecht) het blijft een feit dat Marokko officieus een grote bondgenoot is van Israel en dan heb ik het over de Koning Mohammed de 6de, hij is persoonlijk bevriend met de minister van defentie Amir Peretz, heeft verschillende top Israelische figuren ontmoet voor vriendschapsbanden tussen Marokko en Israel (zoek maar op googel!), er zijn handelsbetrekkingen tussen Marokko en Israel. Het Amerikaanse leger is gestationeerd in Marokko en traint het Marokkaanse leger dankzij Mohammed de 6de die een grote vriend was van Bush, Colin Powel en Rumsfeld en Hilary Clinton enz… Marokko steunt de Verenigde Staten in de oorlog tegen terrorisme door zogenaamde verdachten uit Afganistan, Irak enz te laten martelen in geheime geheime CIA-gevangenissen in Marokko dankzij Mohammed de 6de, Marokko heeft warme banden en handelsbetrekkingen met het Westen en met de Verenigde Staten dus waar heeft men het toch in GODSNAAM over????????

  Weten jullie dit eigenlijk allemaal wel of doen jullie alsof jullie neus bloed?????? Ik denk het 2de eerlijk gezegd! En Rifenos goed gesproken!

 10. Ik moet toegeven de 20 februari beweging is instabiel, er is geen leidende charismatische figuur en te uiteenlopende ideologische bewegingen bij elkaar. Maar de meeste doelen waarvoor ze opkomen: Einde aan corruptie, eerlijke verdeling van rijkdommen, mensenrechten, vrouwenrechten, kinderrechten, hard optreden tegen dieven in de Makhzen, meer federalisme enz zijn nobele zaken, kan mij niet inbeelden dat iemand daar tegen is. De meeste mensen kennen die beweging niet eens en vormen een mening gebaseerd op leugens en fantasie, de hoofdfiguren van de 20 Februari beweging in Marokko hebben niets tegen de Koning op zich maar wel tegen zijn monopolies op de economie bv, en zelfs daar zijn ze niet allemaal tegen. Weet waarover jullie spreken mensen VOOR dat jullie een mening vormen!

 11. Aan de heer Alimaroc burgemeester Aboutaleb is geen genocidaire moordenaar die geemigreerd is naar een racistische apartheidsstaat die opgericht is ten koste van ettelijke duizende Palestijnen. Er is helemaal geen vergelijking mogelijk tussen de pure Marokkaan Aboutaleb die geen bloed aan zijn handen kleeft en geen leger dirigeert zoals meneer Peretz. Aboutaleb heeft ook geen waslijst aan massamoorden en oorlogsmisdaden jegens Palestijnen zoals de heer Peretz, dus NEE peretz is niet zomaar een onschuldige doodnormale Marokkaanse Israeli, hij is een Zionist, een massamoordenaar en hij had de leiding over het Israelische defentie dat op dagelijkse basis het leven van palestijnen verziekt en ruineert en hij had de leiding over diverse militaire operaties binnen Palestina waarbij hij door verschillende internationale intanties wordt gezien als massamoordenaar en voornamelijk iemand die aan vele oorlogsmisdaden schuldig is typ WARCRIMES en AMIR PERETZ in google en je krijgt een waslijst aan webstes waar zijn oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid (in dit geval in Palestina opstaan):

  http://www.google.be/#hl=nl&sugexp=lttmo%2Cn%3D130&cp=21&gs_id=36&xhr=t&q=amir+peretz+warcrimes&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=amir+peretz+warcrimes&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=424a79e92d6a577e&biw=1280&bih=929

  Of mag dit allemaal omdat hij zogenaamd een Marokkaans-Joodse roots heeft? Is het normaal dat de Koning van Marokko die zogenaamd bij de Arabische liga hoort die een afspraak maakte Israel te boycotten, vredige en warme betrekkingen heeft met Zionistische massamoordenaars omdat hij een Marokkaan is maw al die Joods Zionistische moordende Israelische kolonisten die palestijnen hun leven verpesten, grond en land stelen en vermoorden mogen allemaal betrekking hebben met de Koning van Marokko en andere Marokkanen OMDAT ZE TOEVALLIG EEN MAROKKAANSE ROOTS HEBBEN geeft dit hun dat recht?????????? Neen meneer Alimaroc je kan ABoutaleb HELEMAAL NIET vergelijken met de massamoordenaar en defentieminister Amir Peretz. Trouwens wat heb je te zeggen over die andere voorbeelden die ik aanhaalde, is het ook doodnormaal dat de Koning zo goed bevriend is met andere Zionistische top-Israelische figuren, Republikeinse figuren in de VS zoals Bush en zijn moordende administratie (600 000 dode Irakezen, meer dan 80 000 dode Afganen en het lijst gaat verder?? Jullie zijn gedoemd blind te blijven, zo is het gewoon jullie zoeken excuses om deze collaboratie goed te’ spreken. Maar ik zeg je nu al, ik trap daar niet in.

 12. Marokko verwelkomt elk jaar Zionistische massa-moordenaars zelfs Tzipi Livni is naar Marokko gekomen en zij heeft héél toevallig ook OORLOGSMISDADEN JEGENS PALESTIJNEN op haar naam staan en toevallig vééééééél vélé ergere dan Amir Peretz die persoonlijk meermaals Marokko heeft bezocht en de Koning is gaan opzoeken en diens hand vol bloed heeft geschud. Maar jah dit mag allemaal, er is helemaal niets mis mee zolang je een Koning bent, mag je alles. Van alcohol verkopen tot vriendschapsbanden met massamoordenaars. Alles mag!

 13. Binnenkort krijgen we zeker een reclamespotje op de Marokkaanse zender met daarop de leus :
  “AS SAHYOUN (ZIONISTEN) MAR7BABIKOUM FI BILADNA! “

 14. Tzipi Livni die vrolijk en veilig Marokko kan binnenwandelen is verantwoordelijk voor een zeer groot aantal Palestijnse doden, vluchtelingen, wezen enz er zijn landen waarin ze niet eens binnenmag omdat ze aangeklaagd kan worden voor genocide en OORLOGSMIDADEN en toch kan ze zonder enig probleem Marokko binnen naar een conferentie georganiseerd door de Koning, dat ze zoveel bloed aan haar handen kleeft en mee de leiding had over militaire operaties in Gaza maakt allemaal niets uit: Zie google voor meer informatie:

  http://www.google.be/#sclient=psy-ab&hl=nl&source=hp&q=tzipi+livni+war+crimes&pbx=1&oq=tzipi+livni+war+crimes&aq=f&aqi=g-L1g-vL2&aql=&gs_sm=e&gs_upl=1036l4973l0l5310l22l16l0l3l3l1l396l3894l0.2.13.1l17l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=424a79e92d6a577e&biw=1280&bih=929

  De laatste operatie in Gaza was mede tot stand gekomen door Tzipi Livni en deze Zionistische massamoordenares mag zonder enig probleem naar Marokko komen terwijl ze in andere landen niet eens welkom is of ze wordt gesleept voor een rechter voor Oorlogsmisdaden jegens Palestijnen. Wat is Marokko toch zo’n lief landje “dat de goede weg opgaat, met een goede regering, al hamdulilah”

  We verwelkomen de grootste Palestijnenslachters in de wereld en zijn bevriend met de grootste massamoordenaars in de wereld, wauw echt om trots op te zijn!

 15. @Agadir4life

  Sommige mensen zijn zo gebrainwashed door de Marokkaanse overheid, dat er geen speld tussen te krijgen is.

  De Marokkaanse zenders hebben duidelijk een bepaalde strategie ingezet door het uitzenden van documentaires met een soefistische achtergrond. Het verheerlijken van de zogenaamde ‘heiligen’, het drammen op de zogenaamde afstamming van Mo 6 van de de Profeet Mohamed (vzmh).

  Voor het overgrote merendeel van de ongeletterde Marokkaanse bevolking in zowel Marokko als daarbuiten, leeft de gedachte dat de Koning heilig is, terwijl de monarchie HARAM is binnen de islam.

  Het onderwijs (zowel religieus als regulier) in Marokko is armoedig, en net zoals in de tijd van de slaven, de slaven niet mochten leren lezen en schrijven, zo worden de Marokkanen nu ook simpel onder de plak gehouden.

 16. @alimaroc

  Wat voor een idiote argument is dat nu weer “zullen de palestijnen voor mij opkomen”?? Wat voor een achterlijke opmerking is dat nu weer, kon je werkelijk met niets beters afkomen. Sinds wanneer is solidariteit en hulp verbonden met wederzijdse belangen volgens de Islam? Dus ik moet pas iemand helpen als hij MIJ helpt? Dus met andere woorden als ik een bedelaar of iemand in nood op straat zie moet ik hem weigeren te helpen tot dat ik weet of hij hetzelfde zou doen, of tot dat hij voor mij opkomt of iets voor mij doet? Besef je zelf niet hoe idioot zo’n opmerking klinkt? Sinds wanneer leert de Islam of zelfs gewoon de menselijkheid in het algemeen ons zoiets? Weetje wat het is je doet alles om je geliefde regering te verdedigen en je zou dat doen tot in het absolute ondenkbare onlogische, omdat je niet tegen die harde feiten daarboven kan, ze zijn te pijnlijk en ik kan dat wel inbeelden.

  Mohammed de VI zit net zoals zijn vader Hassan II in de Quds-Commitee van Palestina (Een orgaan dat zogezegd Palestijnse belangen verdedigt in Palestina) en heeft dus een verantwoordelijkheid tegenover de Palestijnen, dus is het allesbehalve verantwoord dat hij met de vijanden van de Palestijnen collaboreert voor eigen belangen, en handelsbetrekkingen en culturele betrekkingen met hun heeft, erger nog met massamoordenaars collaboreert en vriendschapsbanden onderhoud.

  Ik ben niet pro alles wat in Palestina gebeurt of pro-Palestijnse administratie of regering of wat dan ook, ik heb het vooral te doen met de onschuldige Palestijnen die het dupe zijn van de Israelische militaire onderdrukking voornamelijk diegene die in de nabijheid van de Kolonisten wonen en die dagelijks hun huizen zien afgebroken worden en hun grond gestolen en hun familieleden vermoord worden of gearresteerd enz, met hun heb ik sympathie is dat zo onmenselijk? Of moet ik dat allemaal vergeten in de naam van de Alawieten Koning, zoals jij nu doet tot het mij uitkomt?

  Palestijnen of wie dan ook hoeven niet voor mij op te komen. Niemand hoeft dat.

 17. @Rifeno

  Ik merk dat de “Marokko gaat de goede kant op”-Marokkanen die zeer pro-Regering zijn dit meekrijgen met hun opvoeding, hun ouders hebben hun opgevoed met fantasierijke verhalen van hoe geweldig de Marokkaanse regering en Marokko wel niet is. Daarnaast halen ze hun informatie idd vooral van de Marokkaanse staatszenders en sommige van pro-regeringwebsites.

  Marokko doet er alles aan om het Soefisme (niet eens het originele Soefisme) maar eerder de ettelijke verschillende dansende Shirk-plegende soefi-sektes te financieren (op adl wal ihsane na). Zelfs de minister van de Hobbous (soort Minister van Islam eigenlijk is een Soufi Ahmed Toufik) Zawijats zoals Boutchichia enz worden direct gefinancierd door het Paleis en zo ook met de grote Soefi orders van Marokko. Dit terwijl niet-Soefistische Malikieten niet van deze soort financiering genieten. En dit is gevaarlijk want dit kan in de toekomst tot een religieuze strijd leidden in Marokko. Het Neo-Salafisme wordt ook zeer hard tegengewerkt, velen die maar verdacht worden Salafisten te zijn kunnen worden gearresteerd, in sommige gevallen gaat men zelfs over tot het sluiten van hun moskeen.

  Lees dit artikel, het gaat er over hoe de Marokkaanse Koning en staat het Soefisme financieren tegen “het extremisme” en het “Salafisme”:

  http://www.alarabiya.net/articles/2010/09/26/120366.html

  Persoonlijk weet ik niet of een Koning haraam is, ik hoor het wel maar er waren wel koningen zoals Saydna Sulayman, Dawud (?) die tegelijkertijd Koningen en profeten waren. Mss kan jij mij er meer over vertellen als je wilt.

  Het onderwijs en zeker op het platteland (grootste gedeelte van Marokko) is inderdaad verre van wat het moet zijn (En dit met de ettelijke miljarden die Marokko krijgt van de migranten, EU en Olielanden..), Marokko heeft een hoge alfabetiseringsgraad en een hele slechte human index score zelfs die van Palestina ligt nog hoger!

 18. Wat typisch is aan die Regeringlovers is dat ze zich enkel focussen op positief nieuws en negeren opzettelijk alle vormen van minder positief nieuws zo kijken ze bv naar het feit dat de Marokkaanse economie met 4% gegroeid is in 10 jaar tijd maar negeren het feit dat Marokko bij de corrupste landen in de wereld hoort, hoge alfabetiseringsgraad heeft en een verschrikkelijk lage human index score, meer dan 40% verdient niet eens een dollar per dag en zo kunnen we nog een tijdje verder gaan. Marokko ten tijde van Hassan II stond verschrikkelijk achter dus is het niet meer dan doodnormaal dat er dingen veranderen na Hassan ’s dood. Maar ze zijn belange niet veranderd zoals het moet rekening houdend met al het geld dat Marokko binnenkrijgt via allerlei kanalen (Migrantengeld, Visserij, Fosfaten, Mijnen, Toerisme en vooral de EU en internationale steun en investeringen enz, waar blijft al dat geld? Er zijn zoveel landen die geen petrolium hebben in de wereld en die het tig keer beter doen in veel minder tijd, kijk maar naar Turkije bv…

 19. Ik begrijp die onzin hierboven allemaal niet waar maken wij ons zorgen om?? we moeten blij zijn dat het de goede kant opgaat met marokko, we moeten ons zorgen maken over de PVV en hn bestrijden en niet marokko zwartmaken zoals rifeno en agadi4life doen, hun zijn tegen hun land, verraders o safi

 20. Sidna Dawod etc. waren van voor de tijd van de Profeet Mohamed (vzmh).
  Zoals we allen weten kwam met de profeet de heilige Koran, om het geloof te vervolmaken.

  Binnen de islam dient een land bestuurt te worden volgens een leider, die niet persé tot zijn dood blijft zitten. Deze leider wordt aangesteld door geleerden en op het moment dat zijn leiderschap incapabel is, dient deze ook weer het veld te ruimen. Er is dus geen sprake van het doorgeven van leiderschap van vader op zoon.

  Daarnaast is de term koning (al malik) al godslastering, want de enige koning is Allah (swt).

  @Erbati:

  Het is geen kwestie van zwartmaken, maar een kwestie van foute dingen aankaarten.
  Het is je plicht als mens en als moslim, om in te grijpen waar foute zaken gebeuren.
  Wegkijken bij het slechte en je focussen op die paar goede dingen die er ook gebeuren is niet de juiste manier.

  De PvV bestrijd je door goed te studeren, een baan te nemen, jezelf te gedragen zoals een goede moslim dat hoort en dit ook over te brengen op je kinderen, familie en vrienden.
  Want hoe vervelend de PvV ook is, ze hebben op sommige punten toch ook wel een beetje gelijk.

 21. Agadir, de palestijnen zelf hebben relaties met de staat Israel waar heb je het over en bovendien er wonen in Israel meer dan 900000 joden met marokkans afkomst en meer dan 40% van de wethouder en de burgemeesters daar is van Marokkans afkomst en die hebben ook de double paspoort net als jij hier, en Marokko vraagt openlijk de terug keer van die groep naar Marokko en ben ook voorstander van.
  In principe je moet verhuizen uit Nederland want de politiek hier maar ook het volk is pro Israel. Zij hebeen allemaal relaties met de zionisten OOK 20 februari beweging

 22. @alimaroc

  Kunnen we dan concluderen dat de Arabieren in het algemeen gewoon schijt hebben aan de Palestijnen en hun situatie? Dat de Arabieren de Palestijnen en ook de islam gebruiken naar hun zin, wanneer het hun goed uitkomt?

  In dat geval kies ik en velen met mij uit de minste van 2 kwaden, en blijf ik gewoon hier in Nederland.

  ps: kun je enige vorm van bewijs leveren, dat de 20 feb beweging banden heeft met Israel.

 23. Het word dringend tijd dat gevalletjes zoals rifeno, shabanvers, yassine, agadir4life voor een vuurpeloton geplaatst worden en zo snel mogelijk ook, deze landverraders doen er alles aan zodat marokko een chaos word dan pas zijn zij blij, het zijn ratten die hun eigen land haten en misgunnen daarom zie je ook die agadir4life zo te keer gaan tegen zijn eigen land, als het je niet bevalt moet je er ook niet naartoe gaan!! zo simpel is het! jullie maken mij schijtziek stelletjes landverraders!!
  ALLAH AL WATAN AL MALIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

 24. Ja , Heer Agadir Oussam Elkhlifi een van de tak 20 februari beweging van Rabat heeft ergens in juni een groep zionisten studenten ontvangen en alle kranten hebben daar over geschreven je kunt op facebook of youtube alle informatie vinden.

 25. Beste Rifino,

  Ik heb het gevoel dat jij de islam gebruikt alleen wanneer het jou goed uitkomt.
  Ik vraag me af wat jij doet en gedaan hebt hier in NL vanuit jou positie als de persoon met duur woorden om jou stem te laten horen?

 26. Beste MOI,

  De islam is duidelijk in alles.
  Ik ben slechts een simpel iemand en probeer mijn best te doen om een goed mens en dus goed moslim te zijn. Ik maak ook mijn fouten, maar probeer van mijn fouten te leren.

  Ik ben trots dat ik Marokkaan ben, maar ik ben ook trots dat ik Nederlander ben.
  Ik hou van Marokko, net zoals dat ik van Nederland hou.

  Hoe gebruik/misbruik ik de islam dan volgens jou? Leg het me uit en insha allah leer ik ervan.

  Wat kan en wat moet ik doen? Ik reageer zo nu en dan op dit forum, maar verder dan dat ik uitgescholden wordt voor landverrader en dat ik dood moet , komen we vaak niet.

  Soms ben ik zo dom om mee te gaan in scheldpartijen en ze misschien zelfs te beginnen, maar zoals ik al zei ik maak ook fouten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.