‘Qatar moet ophouden met inmenging Libië’

Het olie-emiraat Qatar moet ophouden geld en wapens te geven aan Libische partijen. Dat is nu een onaanvaardbare inmenging, meende vrijdag de Libische topdiplomaat Mohammed Abdel Rahman Shalgam, volgens het Brabants Dagblad.

Hij is ambassadeur van Libië bij de VN. Hij zei op een conferentie in Marokko dat Qatar een van de landen was die enorm veel militaire, financiële en politieke steun heeft gegeven om dictator Muammar Kaddafi ten val te brengen. ,,Waarvoor dank.” Maar Qatar geeft nog steeds geld en wapens aan bepaalde partijen, vooral islamisten, en dat wijzen wij af, aldus Shalgam.

Libië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.