Pakistaanse terreurbeweging claimt aanslag Kabul

0

De zelfmoordaanslag op een shi’itisch heiligdom in het centrum van Kabul van gisterochtend, waarbij 56 doden en honderd gewonden vielen, is opgeëist door de Pakistaanse terreurbeweging Lashkar-e-Jhangvi.

Een man die zei lid te zijn van de beweging heeft verschillende Pakistaanse mediaorganisaties gebeld om de verantwoordelijkheid namens Lashkar-e-Jhangvi op te eisen, meldt het NRC Handelsblad.

Honderden shi’itische moslims waren in Kabul bijeen voor Asjoera, een shi’itische gedenkdag voor de dood van imam Hussein, de kleinzoon van de profeet Mohammed, die op de tiende dag van de maand moeharram, de eerste maand van de islamitische kalender, plaatsvindt. De Afghaanse president Karzai zei dat het de eerste keer is dat het land op een shi’itische gedenkdag door dergelijk “terrorisme” geraakt wordt.

De militante soennitische groep werd in 1996 opgericht en heeft banden met Al-Qaeda en de Taliban.

Afghanistan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here