Israël en Hamas ronden gevangenenruil af

0

Israël heeft zondag de gevangenenruil met Hamas rondom militair Gilad Schalit afgerond. Met de vrijlating van 550 Palestijnse gevangenen zondag is de wissel, waarbij in totaal 1.027 gevangenen betrokken zijn, in twee fases afgerond.
Tot de eerste groep (477) hoorden veel Palestijnen die in Israël een levenslange gevangenisstraf uitzaten. De groep die zondag vrijkwam bestond uit Palestijnen die een kortere straf uitzaten. Dat meldt het NRC Handelsblad.

De Palestijnen werden vrijgelaten bij de grensovergangen met de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Dit leidde tot veel vreugde in de Palestijnse gebieden, meldt het dagblad.

De minister van het gevangeniswezen op de Westelijke Jordaanoever, Issa Karake, noemde de vrijlating ‘een lege huls’, omdat de meeste Palestijnen die werden vrijgelaten een korte straf uitzaten. Een woordvoerder van Hamas zei dat de beweging blij was met de vrijlating van de gevangenen. Bron/ Lees verder: NRC Handelsblad.

Palestina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here