Qatar organiseert topconferentie over Islamitisch financieren

Columnist Nordien Chalhi bij wijblijvenhier.nl doet verslag van de laatste internationale topconferentie over Islamitisch Financiëren in Qatar. 500 sharia-geleerden en experts op het gebied van Islamic Finance bespraken drie dagen lang de laatste stand van zaken.

De achtste Internationale conferentie over Islamitisch financieren van vorige week – in het Qatar National Convention Center in Doha – zou een conferentie moeten zijn in de categorie zwaargewichten. Eén die al in april 2011 was aangekondigd. Eén die om de 2 à 3 jaar ergens in de wereld wordt gehouden met de aanwezigheid van de belangrijkste partijen uit de Islamic finance wereld. Eén waar experts dringen te spreken bij de plenaire sessies. Eén waar van gedachten wordt gewisseld om de internationale financiële – en economische wereld te verbeteren, omwille van God, schrijft de columnist op bij wijblijvenhier.nl.

In de aankondiging wenste men via dialoog en discussie – in zowel het Arabisch als Engels, tussen academici/studenten/beleidmakers en beoefenaars – een bijdrage te leveren aan het verbeteren van armoedebestrijding, economische ontwikkeling en macro-economische stabiliteit vanuit Islamitisch oogpunt, waardoor de UN millennium doelstellingen van 2015 behaald kunnen worden. Het motto was: ¨linking research with policy¨. Bron/ lees verder: wijblijvenhier.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.