Koningin respectvol naar de moskee

Koningin Beatrix heeft bij het bezoek zondag aan de Sjeik Zayed moskee in Abu Dhabi een hoofddoek gedragen uit respect voor de gewoonte, traditie en conventies van de islam. Dat heeft minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken zondag gezegd volgens BNR Nieuwsradio.

Rosenthal zei dit in reactie op vragen die de PVV heeft gesteld over de verhullende kleding.

De Partij van Wilders, die vaak wel een Joodse keppel op heeft, vroeg eerder op de dag aan premier Rutte en minister Leers of het kabinet zich realiseert dat Nederland hiermee het signaal geeft dat het de onderdrukking van vrouwen legitimeert. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) past de koningin zich altijd aan de gewoontes van een land aan: ’s Lands wijs, ’s lands eer. Bron/ Lees verder: BNR Nieuwsradio.

Hoofddoek

19 REACTIES

 1. hahahahaha wallah dit is prachtig om te zien koningin in islamitisch kleding. zo zie je maar weer pvv ga maar lekker kapot ! Maar dit noem ik nou eens respect voor ander cultuur petje af voor Majesteit de koningin Beatrix !

 2. Leuk dat de majesteit respect betoond. Niks mis mee. De koningin staat echter boven de partijen. Dus laten we Bea er maar buiten.

  Feit is wel dat de hoofddoek een vorm van onderdrukking symboliseert. Daar heeft de PVV gelijk in.

  Als een aantal marokkanen zich nou eens aanpasten aan de gewoontes van dit land , door geen oude vrouwtjes te overvallen en homo’s weg te pesten, zou dat mooi zijn. Uit respect voor Nederland.

 3. hoe zit het met de joden dan die goed bevriend zijn met pvv waar wilders keppel voor draagt. Bij hun moetem vrouwen zich kaalscheren en een pruik dragen.

  dat is pas onderdrukking van de joodse vrouwen. wilders ga eerst die vrouwen bevrijden!!!!

 4. peter = de naam zegt: fuck you vuile racist. hoofddoek vorm van onderdrukking symboliseert? wie heeft jou dat wijsgemaakt je devil leader wilders?

  Want moslims vrouwen hebben jullie niet gevraagd om hun te redden van hun vrije keuze om hoofdoek te dragen voor hun geloof die het het vrouwen aanbeveelt om het te dragen

  We zullen nooit repect hebben voor jou hebben peter. val dood met je respect

 5. @ fred : volgens het oude christelijke testament waren vrouwen ook gedwongen hun hoofd te bedekken, zelfde geldt voor moslims en joden. dus is gewoon onderdrukking betreffende deze 3 geloven.
  Het feit is wel zo dat 98%v.d christelijke vrouwen zich daar terecht geen ruk van aan trekt.Zouden moslimvrouwen en joodse vrouwen ook moeten doen .
  aan de andere kant :als jij werkelijk graag met een hoofddoek op loopt ,of in een opgerold tapijt
  wil ronddlopen of met een peniskoker over straat gaat dan moet je dat wat mij betreft zelf weten zolang het maar niet aanstootgevend is. Burka is wat anders is nl gevaarlijk omdat je niet kan zien wie er onder zit.
  Overal gelden kledingvoorschriften : politie ,bankpersoneel , ambtenaren,rechtbank .Daarvoor moet een keppeltje hoofdoek verboden zijn.
  Je moet je aanpassen waar je te gast bent .
  Bedrijven moeten via de wet de mogelijkheid hebben om kledingvoorschriften op te stellen met de mogelijkheid om hoofdoeken, keppels,chritelijk kruis en andere religieuze uitingen te verbieden.Zonder kans proces discriminatie.Geloven doe je maar thuis maar niet in de tijd van de baas zelfde geldt voor 5 x per dag vrij nemen om te bidden. Wanneer een bedrijf het goed vindt dan is het ok .De rede dat er geen enkele moslimvouw vraagt om hen te redden va hun( vrije )keuze van het dragen v.d hoofdoek is het feit dat er dan in traditionele families schande wordt geproken van deze vrouwen en dat willen ze hun familie niet aandoen.Neem nu maar van mij aan dat er geen 1 moslimvrouw het fijn vindt om een hoofdoek op te doen met 35 graden boven nul Waarom doen ze dan de hoofsdoek in huis af als deze zo comfortabel isHetzelfde geldt voor joodse vrouwen die een pruik dragen. Duurt gewoon nog een jaartje of 25 dan hebben moslimvrouwen en joodse vrouwen ook het schijt aan regeltjes van 1500 jr of langer geleden.Het mixen van de geloven kan dan pas goed beginnen .vroeger 50 jr geleden mocht een katholiek ook niet met een protestantse trouwen
  was not done. In mijn kennisenkring zou ik moeten vragen wie er nu katholiek of hervormd is .Interesseert niemand meer iets.

 6. Ten eerste geloof ik niet dat jij, blanke hollander, een rasechte Hollander bent. Ten tweede, ik heb er toch wel echt zekf voor gekozen om een hoofddoek te gaan dragen. Zit heerlijk, zowel in de zomer als in de winter. Er bestaan namelijk verschillende soorten materialen van stof. De een is lekker koel in de zomer en de ander weer behaaglijk warm in deze tijd.

  Ten derde weet ik dat over een jaar of 25 ons geloof alleen maar nog groter is geworden in omvang. Misschien ben jij dan in de tussentijd ook wel `bekeerd`, zeg nooit nooit zoals 007 ook wel eens zegt.

  Ten vierde vind ik dat je uit moet komen voor wie je echt bent. Je verschuilen achter een naam zoals ´blanke hollander´ is zoals het dragen van een boerka.

  Ten vijfde, ach wat boeit het mij eigenlijk. Ik ben ik, moslima, een vrouw die haar eigen keuzes maakt, zowel wat kleding, werk of what ever betreft. Ik voel me niet aangesproken dat je ´denkt´ dat een moslima onderdrukt zou zijn. Tuurlijk, die bestaan ook wel, net zo zeer als er ook westerse vrouwen bestaan die ook worden onderdrukt.
  Alles heeft namelijk 2 kanten. Een goede en een slechte.

 7. @ nora
  Ik ben echt een blanke hollander van huis uit nederlands hervormd maar doe er niets aan en geloof er bitter weinig van. Jij zegt iets nieuws wat ik me nl niet kan voorstellen .als ik het warm heb in de zomer loop ik het liefst met zo min mogelijk kleding aan . als het koud is doe ik graag wat warme kleding aan.
  Dus een hoofddoek voor de kou kan ik me nog enigzins voorstellen maar dan zou ik toch voor een muts kiezen .Als ik een muts buiten op doe, doe ik die af zodra ik ergens binnen ben dit in tegenstelling tot de gemiddelde moslima die houdt haar hoofddoek op maar doet wel de winterjas uit
  dus alleen een hoofddoek dragen omdat het comfortabel is gaat er bij bij niet echt in.
  Volgens mij draag je een hoofddoek omdat het in de koran staat voorgeschreven dit om de sexsuele driften van de mannen niet aan te wakkeren en uit angst van jouw man familie dat je zonder hoofddoek gezien wordt als een losbandige dame die het niet zo nauw neemt met haar zeden En uit frustratie onzekerheid van jouw (toekomstige) man omdat deze denkt dat alle anderen mannen jou willen bespringen indien je zonder hoofddoek rondloopt.Jouw (toekomstige man ) wil jou in principe voor zichzelf houden. en natuurlijk geldt voor hem ook zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.
  In feite wordt dus een vrouw opgezadeld met het probleem van de man
  Vrouw moet zich bedekken omdat een man zijn sexuele driften niet in bedwang heeft .Mannen kunnen toch kampfer eten , een kuisheidsgordel omdoen ,zichzelf laten castreren.
  Ik noem dit dus onderdrukking van de vrouw (vrouw beperken in vrijheid inzake mannenprobleem)
  Zowel bij christenen ,joden,en moslims.
  Tegenwoordig is er veel sprake van pedofelie door katholieke priesters , moeten wij nu alle kinderen een oude mannen /vrouwenmasker op gaan zetten zodat de pedofiel niet in verleiding komt?Komt toch op hetzelfde neer?Dit zou onderdrukking van kinderen betekenen.
  jij zegt ik draag uit vrije wil een hoofddoek .als ik naar een galafeest ga met dresscode smoking
  dan draag ik uit vrije wil een smoking maar eigenlijk omdat de omgeving waarin ik me dan bevindt
  verwacht dat ik dan een smoking aan doe .de omgeving waar jij jezelf in bevindt nl moslims famile
  vrienden e.d verwachten dit min of meer ook van jou.
  VBZat enkele jaren geleden in vliegtuig naast bloedmooie opgemaakte moslima vlucht turkije brussel .10 minuten voor de landing ging de make up eraf en de hoofddoek op .Even later zag ik waarom?nl opa achmed kwam de familie afhalen in brussel. Ik dank dat de die mooie moslima
  het toch comfortabeler vond om zonder hoofddoek in turkije en lekker opgemaakt vrij rond te lopen.
  Maar goed zoveel mensen zoveel smaken. Ik als niet moslim gun jou zo graag het gevoel van vrijheid zoals ik dat ken.En ik vind het jammer omdat er steeds meer moslims naar nederland komen dat er beperking van de vrijheden weer wordt ingevoerd. Gescheiden zwemmen ,aparte hokjes bij de gemeente voor vrouwen en weet ik wat voor meer bullshit. Jij weet voor jezelf toch ook wel hoe je sociaal moet leven en goed moet zijn voor een ander en niet stelen en dat soort dingen?
  Daar heb je toch geen geloof met een hoop beperkende maatregelen voor nodig?
  geldt ook voor christenen en joden hoor .

 8. @khalid Leuke opmerking! maar bedoel je eigelijk ook al heb je gelijk wij moslims zullen het nooit toegeven?
  Maar snap je nu dat de gemiddelde nederlander die vrijheden gewend is geen zin heeft in mensen
  met een zodanige religie die deze vrijheden afkeurt en er zelfs naar streeft om weer met beperkingen te gaan leven zoals die door een persoon 1500 jaar geleden gedicteerd zijn?
  De gemiddelde nederlander interesseert het totaal niets wat iemand gelooft moeten ze allemaal zelf weten. Maar wanneer de vrijheid wordt aangevallen is het iets anders.
  En je moet toch toegeven democratie en islam gaat nu eenmaal niet echt samen.
  Wanneer de meeste moslims nu het schijt hadden aan de koran en allah en een beetje voor de vorm moslim zouden spelen ramadannetje niet suikerfeestje wel, offerfeestje , louis vuitton hoofddoek , lekker pilsje drinken, lekker naar de disco , met zwembroek en bikini zwemmen een beetje zoals de meeste christenen tegenwoordig kerstfeestje kadootjes ,paaseitjes zoeken 1x per jr naar de kerk voor de sfeer.,kerstboompje met lichtjes . Dan zou het volgens mij een stuk gezelliger zijn .
  Maar helaas zolang de islam nog mensen zo gek weet te krijgen dat ze een bom om binden en zichzelf opblazen met als laatste woord allah is de grootste en daar mee dood en verderf zaaien
  Vervolgens door hun familie geeerd worden als martelaar dan heb je toch met een serieus probleem te maken.
  Dan zul je nu wel zeggen dat zijn geen echte moslims die dat doen , maar helaas alle moslims zijn geen zelfmoordterrorist maar 99 % v.d zelfmoordterroristen zijn wel moslims .Blijkbaar zijn deze
  personen toch in staat de koran zodanig uit te leggen dat dit soort aanslagen geoorloofd zijn .Dat is heel gevaarlijk. Ik moet de eerste zelmoord christenterorrist nog meemaken die onder woorden jezus is de grootste zichzelf opblaast in mekka .Ga hier maar weer eens fijn over nadenken
  ik heb in ieder geval al bereikt dat je dit hebt gelezen.

 9. Man man man man man, al dat gezaag en gezever over de Islam, ben je zo geobsedeerd door de Islam? Islam Islam Islam Islam Islam, je lijkt wel Geert Wilders of Filip de Winter ook die hebben het over niets anders dan de Islam, alleen zijn zij moedig genoeg om toe te geven dat zij Islamofoben zijn en niet doen alsof ze “gewoon interesse hebben in de Islam” en er meer over willen weten, dat vind ik laf. Ik ga niet op je punten in omdat ik geen zin heb in een discussie, wat ik bedoelde is simpel. Je zult niet krijgen wat je zoekt hier, ga naar een Ex Moslimclub ofzo, daar zullen ze je op handen en voeten dragen en die zullen je ook gelijk geven, Moslims zullen dat nooit doen. Ik vrees gewoon voor je dat je je eigen tijd verliest hier, en ik begon een beetje medelijden te krijgen, eerlijk gezegd. Je doet teveel moeite voor niets, dat valt hard op. Je zit hier verkeerd mijn vriend, way wrong. En je verliest teveel tijd en energie aan niets, ik hoop dat je snapt wat ik bedoel, want ik bedoel het niet verkeerd, groetjes!

 10. Er wordt zoveel gesproken en gedaan maar de Islam is er altijd, en die is er voor altijd dat weet iedereen, ik vind het gewoon een zonde van tijd en energie, al die Islamofoben kunnen beter hun tijd steken in iets nuttigs en ze moeten vooral een leven zoeken, die niet draait om Islam-angst. De Islam zal heus niet verdwijnen door wat woorden en propaganda, de Islam vermindert ook niet in aantallen juist integendeel. Moslims zijn sterk in hun geloof al praktiseren ze helemaal niet, dat typeert een Moslim (van achtergrond), ookal praktiseren we niet toch respecteren we ons geloof in een zekere zin, we zouden nooit God of Jezus belachelijk maken, en bekritiseren de Islam niet. Zo Simpel, hoop dat alles nu duidelijk is..

 11. @ khalid Beste khalid ik hoef geen gelijk te krijgen , ik hoef niet geprezen te worden ,ik geef gewoon mijn mening zoals jij die ook geeft .Heb nog steeds interesse in gedachtengang al kan ik die niet begrijpen van de moslim marokkaanse medemens .zoals jij niet kan begrijpen hoe ik denk kan ik niet begrijpen hoe jij denkt . Het is al eens eerder gezegd laten we het eens zijn dat we het met elkaar oneens zijn .Verder toch geen probleem? Het enige wat ik jammer vind is dat jij/jullie de islam niet bekritiseren. Ook al zijn er zaken waar je het in je hart niet mee eens bent .door de discussies op dit forum ben ik wel stukken wijzer geworden en mijn vooroordelen worden helaas vind ik steeds bevestigd. Voorlopig concludeer ik het volgende : inderdaad zoals jij zelf zegt een moslim zal de islam nooit bekritiseren zelfs al is hij of zij niet praktiserend en ook al is hij het in zijn hart niet eens met sommige voorschriften.Als je dan verder concludeert zal er dus nooit een lichte versie ontstaan .Dus koran is koran regels van 1500jaar geleden gelden nog steeds en zullen altijd blijven gelden voor de moslim . Met een moslim is dus geen discussie mogelijk inzake wat dan ook omdat de moslim een reeds vooringenomenstandpunt heeft gebaseerd op de koran en verdere islamitische zaken .

 12. Islam zit in je hart…
  Een baby die wordt geboren krijgt de eerste woorden van Allah(sub7anna wa ta3ala) in zijn oortjes gefluisterd 🙂
  Praktiserend of niet….Een moslim zal de islam voor altijd respecteren..en nooit naar beneden halen..
  Zodra je de Adhaan (oproep tot het gebed hoort) op straat, straalt je hart warmte uit. En ben je trots een moslim te mogen zijn. Om naar deze woorden van Allah (sub7anna wa ta3ala) te mogen luisteren.

  Dat is pas de kracht van de Islam…daarom zijn we op de dag van vandaag een van de meeste snelstgroeiende religies op aarde 🙂
  La hawla wa quata illah billah.
  Love u all my broters en sisters in islam.
  And get a life you kafiroen

 13. @ ikke By the way ik de kafiroen heb al een leven . niet zo mooi als van moslims waar alles al geregeld is van de wieg tot het graf en waar je bij je geboorte al direkt een handleiding meekrijgt
  voor de rest van je leven waar je niet van af mag wijken.Maar wel lekker VRIJ .
  Kan denken en doen wat ik wil . Hoe meer ik reageer en reacties lees hoe meer ik bij islam moet denken aan Noord korea .De grote leider is ca 25 jaar geleden overleden hij blijft de grote leider(mohammmed ?)
  De koreanen staan allemaal vol overtuiging te verkondigen hoe goed hun leider is niemand is hem afvallig niemand levert kritiek niemand is vrij korea te verlaten (moslim mag islamgeloof niet verlaten ).Onder elkaar zijn ze het ook roerend met elkaar eens met de wetten en regels van het land . (koran en islam worden met hand en tand verdedigd) De buitenwereld vindt dit allemaal vreemd (niet moslims)
  Mensen die noord korea ontvlucht zijn vertellen over het verschrikkelijke regime de censuur de erbarmelijke omstandigheden moeten vrezen voor hun leven(afvallige moslims?)
  @ ikke Daarom is waarschijnlijk korea ook zon snelgroeiend land niemand verlaat het land toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.