Al-Azhar schrijft conceptvoorstel grondwet Egypte

2

De rector van de Al-Azhar-universiteit in het Egyptische Caïro, Sheik Ahmed el-Tayeb, heeft dinsdag een voorstel gepresenteerd voor nieuwe grondrechten in Egypte. Dat meldt Nieuws.nl. In de grondrechten zijn de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van geloof verankerd. Er is drie maanden gewerkt aan het opstellen van de grondrechten en het document moet de basis vormen voor een nieuwe grondwet.

El-Tayeb zei dat de grondrechten, waarin de vrijheid van geloof, opinie, wetenschappelijk onderzoek, kunst en creatieve expressie zijn verankerd, de basis moeten vormen voor de nieuwe grondwet. Volgens hem worden de vrijheid van religie en gelijke burgerrechten beschermd door uitspraken van islamitische geestelijken. Het document kwam tot stand na overleg met islamitische en christelijke denkers, meldt de website.

Volgens een medewerker van de universiteit is het conceptvoorstel opgestuurd aan de autoriteiten in de hoop dat die het laten meewegen bij het opstellen van de grondwet. Bron/ Lees verder: Nieuws.nl.

Egypte

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here