Spaanse premier bezoekt Marokko

Woensdag bezocht de Spaanse premier Mariano Rajoy zijn Marokkaanse collega Abdelilah Benkirane om de vertroebelde relatie tussen Spanje en Marokko te herstellen. Het was Rajoy’s eerste officiële bezoek aan het buitenland sinds hij in december premier werd. Dat meldt de website InSpanje.nl.

De relatie tussen Spanje en Marokko verloopt al enige tijd niet soepel vanwege een geschil over een verbod voor Spaanse vissers om in Marokkaanse wateren te vissen. Ook veiligheids- en immigratiekwesties en het gevoelige conflict over de Westelijke Sahara bemoeilijken het contact, schrijft de website.

Bovendien wil Marokko een vrijere toegang tot de Europese markten voor zijn landbouwproducten. Dit wordt door Spanje, uit angst voor een toestroom op de thuismarkt van goedkopere fruit en groenten, tegengehouden. (Bron/ Lees verder: InSpanje.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.