Nederlands steunpunt Berkane sluit deuren

Geremigreerde Marokkanen zijn door een subsidiestop hun steunpunt kwijt voor vragen over Nederlandse verzekeringen en uitkeringen. Ze kunnen nu terecht bij de Nederlandse ambassade in Rabat, maar dan moeten ze wel eerst een dure reis maken. Dat schrijft Radio Nederland Wereldomroep (RNW).

Na 22 jaar heeft de Stichting Steun Remigranten (SSR) de deuren van haar kantoor in Berkane, in het noord-oosten van Marokko, gesloten. Het steunpunt moet dicht omdat de jaarlijkse overheidssubsidie uit Nederland van zo’n 170.000 euro is geschrapt, schrijft het RNW.

Het steunpunt hielp geremigreerde Marokkanen met vragen over hun correspondentie met instanties als de Sociale Verzekeringsbank of de Belastingdienst. Voor ongeschoolden en analfabeten is het vaak lastig om al die brieven te begrijpen en er ook iets mee te doen, zegt Van Gemeren. De SSR had ook als taak het helpen van vrouwen die door hun (ex-)man onvrijwillig in Marokko waren achtergelaten. (Bron/ Lees verder: Radio Nederland Wereldomroep)

1 REACTIE

  1. Er wordt weer eens op een verkeerde manier bezuinigd.

    Ik stel voor dat ze maar weer hiernaartoe komen en in de buurt van een SVB, belastingdienst of zog aan wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.