Syrië-resolutie VN alweer verworpen

De vetomachten Rusland en China hebben bij een stemming op een speciale zitting van de VN-Veiligheidsraad de goedkeuring van een Syrië-resolutie verhinderd. Dat meldt de Belgische website Knack.be Met name Moskou had lang op voorhand duidelijk gemaakt dat het van zijn veto zou gebruikmaken. De door Marokko ingediende ontwerptekst van de resolutie had wel de steun van de andere dertien leden van de Veiligheidsraad, schrijft de website.

De ontwerptekst sprak “de steun” van de VN uit voor het Arabische transitieplan (waardoor indirect toch sprake is van de eis dat Assad ontslag neemt en een regering van nationale eenheid wordt gevormd). Voorts veroordeelt de tekst “de repressie” door het Syrische regime zonder, zoals Moskou dat wilde, ook het geweld van de gewapende oppositie te veroordelen. Het was de tweede keer dat Moskou en Peking een VN-resolutie over Syrië blokkeren. (Bron/ Lees verder: Knack.be)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.