Britse shariageleerde vrijdag en zaterdag in Amsterdam

De Britse shariageleerde Haitham al-Haddad is komende vrijdag en zaterdag een van de sprekers op een symposium op de Vrije Universiteit Amsterdam. Dat meldt onder andere KerkNieuws.nl

In eigen land krijgt hij veel kitiek van de Britten, onder meer vanwege zijn opvattingen over onder meer Joden. Zo werd een lezing die al-Haddad vorige week zou geven op de prestigieuze London School of Economics op het laatste moment afgeblazen na protesten van Joodse studentenorganisaties. Die herinnerden de schoolleiding eraan dat de sjeik joden in het verleden heeft uitgemaakt voor apen en varkens, aldus de website.

Voor de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam is dat geen reden al-Haddad niet uit te nodigen voor een tweedaags symposium eind deze week. De islamgeleerde zal op de Vrije Universiteit spreken over de positie van de moslim-academicus in het Westen. Daarnaast zal hij uitleg geven over de Koran en de Hadith (de overleveringen over het leven van de profeet Mohammed s.a.w.). (Bron/ Lees verder: KerkNieuws.nl)

3 REACTIES

  1. Helemaal fout om deze ware moslim niet te laten spreken.Deze man heeft toch ook recht op vrijheid van meningsuiting?Zijn toespraken zouden zelfs op het 8 uur journaal moeten worden uitgezonden met ondertiteling zodat dat iedere kijker kan ervaren hoe dat de leer van allah
    door zelfs mensen die gestudeerd hebben geinterpreteerd kan/ moet worden .
    Deze man moet kunnen uitleggen waar hij voor staat zodat wij niet moslims een goede kijk krijgen op het werkelijke gedachtengoed van de moslims. Net als wilders ook uit moet kunnen leggen wat zijn visie is . Jammer dat het niet doorgaat had er graag wat van opgestoken.

  2. Deze haat zaaier spreekt voor zichzelf en niet voor alle moslims zoals dat beweert wordt .
    Hij wordt zelfs gezocht in zijn land. Trouwens hij is verdomt lelijk , en zeg niet dat ik niet gelijk heb.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.