Haitham al-Haddad: doodstraf voor afvalligheid

59

Het verlaten van de islam verdient – in islamitische landen en als aan de voorwaarden wordt voldaan -de doodstraf. Dat zei de shariageleerde Haitham al-Haddad vrijdagavond in het Amsterdamse debatcentrum De Balie. Dat meldt NU.nl.

Al-Haddad werd bij binnenkomst door zijn aanwezige aanhangers nog begroet met een kort applaus. Naast de shariageleerde deden ook GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi en De Pers-journalist Kustaw Bessems mee aan het debat. (Bron/ Lees verder: NU.nl)

17 REACTIES

 1. Ik begrijp al de commotie niet. Deze islam en shariah geleerde had het over de bestraffing in een islamtische staat. En de shariah wetgeving wordt overigens enkel toegepast op moslims, en een ex moslim in geval van afvalligheid. In een islamtische staat met shariah strikt toegepast moet je maar niet zomaar moslim worden, tenzij je honderd procent zeker bent. dan is zo’n straf ook niet mogelijk.

  Ik ben het trouwens zeker niet volledig eens met hem, maar deze geleerde heeft wel erg veel kennis, en meestal had hij het ook over een islamitische staat, dus met een moslim meerderheid, die zelf kiezen voor de invoer van de shariah. Het is dus iets dat NOOIT in nederland zal voorkomen. Tenzij heelde nederlandse bevolking zich massaal tot de islam bekeren; en dat zie ik dus echt niet gebeuren.
  dus waarom deze hetze, ik zou zeggen richt je energie op een gevaar die wel reeel is, zoals de grote blonde nazi leider wilders. hij is in Nederland, en in het parlement verkozen…

 2. Wat is een islamitische staat ? Een staat waar de Islam de godsdienst van de meerderheid is of niet ? Als Nederlander mag je deze vraag wel degelijk stellen en bepaalde mensen (zoals HaithamAl-Haddad of Tareq Ramadan) lijken het eerste te denken maar het tweede te suggereren en weten drommels goed dat ze daar dus NOOIT een antwoord op zullen geven. In DEZE zin, is de hetze van Wilders dan ook meer dan begrijpelijk. En het is niet aan Nederland, maar aan de Islam om daar een antwoord op te geven.

 3. @wpjo
  een islamitische staat is natuurlijk wanneer een meerderheid mosliv is. Maar wat ik nog vergeten was erbij te vermelden is dat een meerderheid van moslims nog steeds niet wil zeggen dat de shariah strafwetgeving wordt ingevoerd zoals al haddad predikt. Het gebeurt maar heel zelden. de meeste islamitische landen hebben helemaal geen shariah wetgeving, dus ik denk dat al de aandacht op een man als al haddad echt teveel is. Nederland is een seculier land, met een christelijke meerderheid, dus waarom in godsnaam praten over shariah???

 4. Saitan al hadad is echt een duivel in Schaaps kleren . Als hij een ware moslim is laat hem dan naar syrië gaan waar onze moslim broeders iedere dag afgeslacht worden door ongelovige Arabieren
  en laat hem daar prediken. Nee dat zal hij zeker niet doen omdat hij bang is om dood te gaan. Nee hij gaat liever naar het land van tulpen en hoeren. Hahahahahahahaha no wie heeft hier een antwoord
  Op.

 5. Op een bepaalde site beweerde een zekere Theo Stam dat in het Midden-Oosten (waar Haitham al-Haddad zijn wortels eventueel heeft) daar schijnbaar ook aan boekverbrandingen wordt gedaan. Zo had een Duitse filosoof, Heinrich Heine, al voorspeld dat waar men boeken in brand zal steken men ook mensen in brand steekt! Tijdens WO II werden miljoenen joden, Polen, Russen e.v.a. vermoordt door de nazi’s en hun lichamen werden gecremeerd op enorme roosters of in crematoria’s die in de vernietigingskampen lagen! Zo was SS-leider Heinrich Himmler een groot aanhanger van de islam en hij zette zelfs moslimsoldaten uit Joegoslavië en Rusland in om joden te bestrijden! Als alleen deze Haitham ad-Haddad (Haatman zou hem véél beter staan) gaat beweren dat ongelovigen, joden, overspelige vrouwen etc. moeten worden uitgeroeid dan wil ik nog wel eens zien of meneer na zijn dood nog wordt toegelaten in het paradijs bij Allah! Ik geloof niet echt dat er 70 maagden op hem wachten en Mohammed zal ongetwijfeld Haitham al-Haddad meteen de poort uitschoppen! Laat hij anders met zijn radicale aanhangers en linkse Nederlandse vriendjes (die zo graag thee met hen drinken, hen overbetuttelen en voortrekken boven autochtoonse Nederlanders en hun geloof) maar emigreren naar de Noordpool en daar hun stupide ideeën gaan verkondigen aan zeehonden, walrussen, ijsberen, orka’s, walvissen, muskusossen, rendieren enz. want die dieren hebben daar toch geen snars verstand van! Daarbij hoeft deze shariageleerde zeker niét te verwachten dat Allah hem beschermd tegen een boze ijsbeer die in staat is om zijn achterwerk aan stukken te bijten of aan Haitham al-Haddad de “doodstraf” oplegt!

 6. Aan de Moslims die negatief reageren heb ik 1 vraag.

  Wat zegt de profeet sala Allaaho 3alayhi wasalam over de moslims die in een Islamitische staat de Islam verlaten?

 7. Ik denk dat het uitnodigen van deze man en alle media aandacht die hij krijgt, de zoveelste poging is om de aandacht af te leiden van de crisis en de gevolgen er van.

  Waarom wordt er nooit een pastoor uit de V.S. overgevlogen om zijn standpunten over afvalligheid, homosexualiteit etc. bekend te maken en er over te discussieren. Waarom nooit een orthodoxe jood? Waarom nooit een orthodoxe Hindoe?

  Of denken ze dat in de andere geloven men er anders over denkt dan in de Islam?

  Het is ook dom van dhr. Haddad dat hij op dit aanbod in gegaan is.

  De media bijvoorbeeld blijft naar voren halen dat hij voor het stenigen van overspelige VROUWEN is, terwijl hij aangaf overspelige MANNEN en VROUWEN.

  Maaar ja, het lijkt wel discussieren met Taza en co. het verdraaien van woorden en feiten vindt plaats aan de lopende band en uiteindelijk schiet je er niks mee op.

 8. Een discussie met Taza bestaat zoiezo niet, het is geen discussie, het is meer een kinderachtig dom lulgesprekje zoals je die normaal gezien zou hebben met een 5-jarige. Een 5-jarige fantaseert ook veel, en loopt dingen te zeggen die er niet zijn en niet kloppen. Ik doe geen moeite om met hem te discussieren, ik speel gewoon zijn spelletje mee.

 9. jullie weet niets maar wat ik zeg er komt nog waarheid alles bij rechtbank van ons heer allah staan wat deze broeder zegt isde waarheid of moet jullie die joden geloven deze broeder zegt waarheid hij ispasecht moslim wie nee zegt mag van mijn dood valen dan is hij pas geen moslim en wat bij diearbieren land is gebeurt jullie slapen nog hij komt dor joden en v.s die zijn op uit olie kijk bij libia en irak en afganistan nu wel hun iran aanvalen het komt dor vs en joden wie is is de baas joden

 10. Hee Rachid
  Als je vrouw door een Arabier ( bijvoorbeeld Saitan al hadad) lekker genomen wordt ben je dan nog steeds nog van overtuigd dat dit door een Amerikaan of een jood is gebeurt.
  Slaap lekker rachid .

 11. Rachid je berichtje bestaat uit joden joden joden joden joden joden joden joden joden joden joden, heb jij een obsessie met joden ofzo, antijoodje dat je bent?

 12. Kijk uit mensen , deze man is geen echte moslim , hij is namelijk een oproerkraaier , hij wordt ook in zijn eigen land gezocht. Deze man is een haatzaaier. Hij doet onze geloof tekort. Weg er mee

 13. […] ISA is een en ander waarschijnlijk een bittere pil en de hele gang van zaken kan ook elders op onbegrip (maar ook gemengde reacties) rekenen. ISA verwijt in een reactie op de site dat de VU […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.