Iran moet olie zien kwijt te raken

Iran heeft grote moeite om een kwart van zijn olievooraad – 500.000 vaten per dag of 23% van wat het uitvoert – aan China en India te verkopen. Dat zeggen twee bronnen uit de olie-industrie tegen de Financial Times. ‘s Werelds derde grootste olie-exporteur ondervindt wel degelijk moeilijkheden ten gevolge van de westerse sancties die het opgelegd kreeg. De EU had eerder aangekondigd de invoer van olie uit Iran stop te zetten vanaf 1 juli omdat dit land een kernbom zou bouwen. Iran ontkent dat. Dat schrijft de Belgische website Express.be.

Dezelfde bronnen beweren dat indien de Islamitische Republiek er niet in slaagt deze voorraden – gelijk aan wat de EU de voorbije twee jaar afnam – tegen begin april aan de man te brengen, het land slechts twee opties rest: de vaten op supertankers te laden als vlottende voorraad of de productie te verminderen. Beide maatregelen kunnen de olieprijs omhoog jagen. (Bron/ Lees verder: Express.be)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.