Marokko na een jaar protesten

Een jaar geleden begon in Marokko in navolging van Tunesië en Egypte een volksprotest. De 20 Februari Beweging die meer sociale rechtvaardigheid en democratie in Marokko eiste, vierde maandag haar eerste verjaardag. Maar het is de vraag of de beweging nog een lang leven beschoren is, bericht de NOS.

De 20 Februari Beweging begon vorig jaar met een grote betoging, maar die kreeg geen vervolg met andere grote demonstraties zoals in Tunesië of Egypte. Een van de redenen was dat de demonstratie vooral gericht was op hervormingen en niet zo zeer tegen koning Mohammed VI was gericht, schrijft de NOS.

Volgens journalist Ellen van de Bovenkamp van de Wereldomroep is de protestbeweging in Marokko nooit zo krachtig geweest als in de buurlanden en is die de laatste maanden alleen maar zwakker geworden

Lees verder op de website van de NOS.

10 REACTIES

  1. die Ellen liegt heel hard zegt ze dat de protest niet groter word omdat menssen za3ma bezig zijn met over leven tfu ze kunnen het gewoon niet hebben dat het niet in marokko gebeurt waarom zegt ze niks over een anti-polizario protest waar meer dan 3 mil menssen op de been waren ze kunnen er gewoon niet tegen laat ze maar dood gaan van binnen stelletje vieze rikken

  2. 20/2 – beweging is los zand en slaat werkelijk nergens op. Als je hun zg principes bestudeert, dan slaan ze werkelijk nergens op. Deze mensen gaan terug naar de tijd van de onwetenheid.

    De mensen in de grote steden in Marokko hebben geen recht van spreken. De laatste 10 jaar wordt volop tijd en geld geinvesteerd in de steden waar de rellen uitbraken zoals Marrakech, Casablance, Rabat, Tanger etc. De mensen die het zwaar hebben, zitten in de Atlasgebergte zonder verwarming en tussen de sneeuw. En uitgerekend deze mensen horen je niet praten. De grote steden zitten vol met luie, doelloze jongeren die het liefst dagenlang zitten te chatten i.p.v. creatief te zijn om geld te verdienen.

  3. Wie vind dat principes zoals minder corruptie, werkloosheid, eerlijke verdeling van rijkdommen, gelijke rechten voor alle Marokkaanse burgers etc nergens op slaan vind is een fascist, punt. Wat een onzin de 20 februaribeweging komt ook op voor mensen in de atlas, in beni mellal scandeerden ze slogans zodat de regering hier iets tegen doet en deze arme mensen in de atlas helpt!!

    Allah Al Watan Al Haraka 20 Fevrair !!!

  4. hoe gaat mij gtst.danny de jong niet oke date in niet jongeren met youtube downlaode collega in vriendin gezeling niet jongeren te kopen fles ah is nietg youtube imane..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.