Marokkaan onthuldt Facebook-richtlijnen

Het Amerikaanse webmagazine Gawker wist begin deze week de hand te leggen op interne richtlijnen die Facebook hanteert bij het bepalen wat wel en niet mag worden gepubliceerd op zijn sociale netwerk. Foto’s van overduidelijke seksuele activiteit niet, voorspel wel, ook bij homoseksuelen. Vrouwentepels niet, mannentepels wel. Blote moeders die borstvoeding geven niet. Dat schrijft Photoq.nl.

En zo is er nog een hele lijst, te lezen bij Gawker.

De lijst kwam boven water via een Marokkaanse jongeman van 21 die voor een klant van Facebook alle teksten en foto’s bekijkt om te zien of ze wel kunnen volgens de Facebook-normen. De man was ontevreden omdat hij slechts 1 dollar per uur verdiende. Hij maakte onderdeel uit van een klein leger aan ‘redactueren’ die wereldwijd continu in de gaten houden of Facebook-gebruikers niet te ver gaan op het gebied van sex, geweld, pesten, zelfverminking en andere gevoelige onderwerpen. (Bron/ Lees verder: Photoq.nl)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.