Asmae is voorleeskampioen van Breda

Asmae Bousbiat is gekozen tot de Bredase voorleeskampioen van 2012. De wedstrijd voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 vond woensdagochtend plaats in de Nieuwe Veste. Dat meldt BredaVandaag.nl.

Dit jaar waren er zes finalisten die begeleid werden door ouders, leerkrachten en klasgenoten.

Als Bredase voorleeskampioen gaat Asmae Bousbiat door naar de regionale ronde in Goirle op 10 maart. Als ze er in slaagt om ook daar te winnen, mag ze naar de provinciale finale van Noord Brabant op 14 april en met een beetje geluk kan ze misschien ook naar de landelijke finale op de Nationale Voorleesdag 23 mei in Utrecht. (Bron/ Lees verder: BredaVandaag.nl)

9 REACTIES

 1. @modie

  En ik vraag je af waarom je negatief over iets positiefs reageert.
  Maar ja dat is waarschijnlijk het verschil tussen jou en mij.
  Ik word blij als ik een bericht als dit lees, en jij grijpt het aan om te gaan zeuren.

  Grappig eigenlijk,een onschuldig kindje wint een voorleeswedstrijd, en jij voelt je vervolgens gediscrimineert.

 2. Ok als je medelijden wilt dan wil ik je die best geven hoor.

  Pffff daar gaat hij dan.

  Ow arme Modie, arme jongen word je zo erg gediscrimineerd jongen.
  Iedereen is ook zo gemeen tegen je he, alleen maar omdat je een Marokkaan bent denkt iedereen dat je slecht bent, en denkt iedereen dat je een terrorist ben of zijn tasje wil roven en zijn dochter als hoer wil laten werken voor je terwijl je hash aan het dealen bent.
  Terwijl je eigenlijk een hele lieve jongen bent die elke dag netjes op zijn knietjes gaat zitten en braaf gaat bidden en ook nog eens lief bent tegen andere mensen en heel erg behulpzaam.
  Maar niemand wil dat zien, en dat is allemaal de schuld van geert wilders, want hij heeft er voor gezorgt dat iedereen boos is op jou.

  Maar droog je tranen maar hoor, het komt allemaal goed met je en ooit op een dag zal iedereen van je houden en je vriendje willen zijn, omdat ze dan alleen maar naar je innerlijk kijken en niet meer naar je huidskleur.

  Zow gaat het alweer een beetje, en voel je je nu wel begrepen gediscrimineerd?

  Ooit op een dag zal je een man worden en stoppen met janken.

 3. @Jaba

  Je kunt er wel sarcastisch over lopen doen, maar modie heeft toch zeker wel een punt.
  De media grijpen bij alles wat negatief is de kans om etniciteit of religie te vermelden als het gaat om Marokkanen en moslims. Maar wanneer het om iets positiefs gaat, dan laten ze etniciteit of religie wel achterwege als het gaat om Marokkanen of moslims.

 4. Het is niet de hele media Rifeno, maar bepaalde rechtse journalisten die het niet zo echt hebben met moslims, allochtonen en dan voornamelijk Marokkanen want die zijn beiden, helaas vind je ze in elke site of krant terug die types, don’t hate the media, be the media! Je kan altijd een eigen site beginnen en info verspreiden over de Marokkaanse gemeenschap al verandert dat natuurlijk niets aan de discriminerende teksten van bepaalde journalisten.

 5. @kamel

  Ook jij hebt een punt! Maar het is naar mijn idee ook de Marokkaanse/moslim gemeenschap zelf die bepaalde negatieve dingen in de hand werkt.

  Toch vind ik dat de meerderheid van de media maar al te graag de Marokkanen/moslims gebruiken als zondebok.

  De beste manier om Marokkanen/moslims het best te promoten is door gewoon een goed mens te zijn, zodat anderen zien dat die stereotyperingen in de media niet kloppen.

 6. Je kan je wel de slachtoffer gaan uithangen en hier een beetje gaan zitten klagen op een forum.
  Maar daar schiet je niks mee op, en het word er zeker niet beter van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.