Rotterdam jaagt op schatrijke drugsfamilies

Vier Rotterdamse families van Marokkaanse afkomst worden sinds een jaar aangepakt en intensief gevolgd door politie en gemeente. De families zouden zich schuldig maken aan grootschalige soft- en harddrugshandel. Inmiddels is al een familielid veroordeeld tot 30 maanden celstraf, bericht NU.nl.

Binnen de families gaat het vermoedelijk om tientallen personen, meldde burgemeester Ahmed Aboutaleb vrijdag.

De families zouden steenrijk zijn, maar die positie niet uitdragen in Nederland. Daar leiden ze een relatief anoniem bestaan.

Het oprollen van de bendes is volgens Aboutaleb van ‘nationaal belang.’ De aanpak gaat wat Aboutaleb betreft ook over de landsgrens verder. Er zijn sterke aanwijzingen dat de handelaren hun geld in Marokko hebben ge├»nvesteerd. Die bezittingen wil Aboutaleb ook daar laten confisqueren. Dat is mogelijk door een recent verdrag tussen Nederland en Marokko, schrijft het Algemeen Dagblad.

4 REACTIES

 1. Ben je vergeten dat Nederland het enige land is waar drugs legaal verkocht wordt? Kan je wel laconiek doen over de economie van Marokko maar Nederland is zeer zeker het heiligste land niet..

  Aboutaleb, ik had wel verwacht dat je een hielenlikker zou zijn maar dat je zelfs zo ver gaat vind ik dieptriest van je.. Vuile hond!

 2. de politie spoort hier niet ze vallen mij ook altijd lastig terwijl ik niks doe
  elke keer zeggen dat ik heb gezegt kom maar terwijl dat niet zo is

 3. Wat een helden zijn die NSB’ers van ons. Ik zou er minder moeite mee hebben als hij het probleem had aangepakt i.p.v. dit “macho gedrag” te vertonen. In Rotteram West barst het van nationaliteit van Turk tot Colombian meneer Aboutaleb en ook de autochtonen doen net zo hard mee. Maar daar scoor je natuurlijk als PVDA” ers(de grootste zakkenvullers van de politiek en de oorzaak van de huidige ellende) niet mee. Weet je, ik begin er langs aan gewend te raken en ik heb al mijn hoop en vertrouwen in onze zg “vertegenwoordigers” in de politiek opgegeven. Het tegenhouden op het verbod op halalslachten, bestrijden van discriminatie op de arbeidsmarkt en onderwijs lukt jullie NSB’ers niet. Maar Macho taal uitkramen zijn jullie hier en meester in. Ik heb er hard hoofd in. Die mensen zijn in staat om morgen het land te verlaten en zij hebben voor hetere vuren gestaan dus ik moet het nog maar zien wat hiervan terecht komt.

  @ Maurice.

  Het is inderdaad goed voor de economie maar ook voor dit land want volgens mij heb je de beweegreden over het hoofd gezien. De reden dat hij ze wil aanpakken is omdat het geld niet in Nederland geinvesteerd wordt en niet omdat hij Rotterdam West zo’n leuke buurt vind.

  Drugsprobleem in Nederland is geen nieuwtje onder de zon. Rotterdam en Amsterdam zijn er mee rijk geworden. Het enige verschil tussen Marokko en Nederland is de wet. In Nederland denken ze door alles maar te legaliseren de criminaliteit in cijfertjes te verminderen terwijl het probleem exact hetzelfde is. In Nederland noemen ze “belastingheffing” maar de hele nuchtere wereld noemt dat simpelweg corruptie. Dus grote vriend, probeer dit a.u.b. niet goed te praten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.