Obama betuigt spijt over ‘bloedbad in Kandahar’

President Obama heeft zijn spijt betuigd aan zijn Afghaanse ambtgenoot Karzai over het bloedbad in Kandahar. Een Amerikaanse militair schoot in deze Afghaanse provincie zaterdag nacht zestien mensen dood, bericht de NOS.

Obama sprak volgens het Witte Huis over een schokkende en tragische gebeurtenis. Ook condoleerde de Amerikaanse president het Afghaanse volk. Hij beloofde Karzai dat de feiten zo snel mogelijk worden onderzocht.

De militair vertrok midden in de nacht naar twee dorpen vlakbij zijn basis. Hij ging huizen binnen en maakte zijn slachtoffers. De Amerikaan zou eerder een zenuwinzinking hebben gehad en hij zou in zijn eentje hebben gehandeld. De man gaf zich na zijn daad over. (Bron/ Lees verder: de NOS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.