Marokkanen protesteren tegen de torenhoge prijzen

Marokkanen hebben dinsdag de straten van de westelijke stad Casablanca ingenomen om te protesteren tegen de stijgende prijzen en corruptie in het land. Na ingrijpen van veiligheidstroepen raakten tientallen demonstranten gewond. Ook in Rabat vonden demonstraties plaats.

In Marokko vinden wekelijks protesten plaats, sinds protesten geïnspireerd door de revoluties in Tunesië en Egypte het land bereikten. De demonstraties bleven ook na een aantal hervormingen die de VS gesteunde koning Mohammed VI had aangekondigd in juni.

Hoewel de wijzigingen meer bevoegdheden toekennen aan de premier, behoudt de koning zijn vetorecht over de meeste beslissingen van de overheid.

Voor de Marokkanen gaan de hervormingen niet ver genoeg gaan en willen daarom diepere politieke veranderingen en beslissende acties om sociale rechtvaardigheid te bevorderen in het land.

Protesten Marokko

Bron: http://uk.reuters.com en http://presstv.com

82 REACTIES

 1. rifeno, ik geloof je niet en staat duidelijk dat die mensen demonstreren tegen de hoge prijzen van alles en ik begrijp niet wat heeft de koning te maken met de prijzen ,in Nederland is ook alles duur geworden maar als je gaat waperen met een vlag die wij niet kennen en roepen Republiek De Rif dat is wat anders dan protesteren tegen hoge prijzen.
  Je bent gewoon anti alles.

 2. Voor zo ver ik weet heeft niemand (of tenminste de overgrote meerderheid) van de protesterende Riffijnen niet gevraagd om een Rif Republiek, ze hebben het recht om hun Rifvlag te dragen, die vlag staat symbool voor de Riffijnse vrijheidstrijd en identiteit. Er is niets mis met regionale vlaggen, die zijn er overal in Marokko. Hoe harder de repressie van de Makhzen tegen de Riffijnen, hoe radicaler sommige groepen zullen worden, actie-reactie.

  ps; Alimaroc hij bedoelde het sarcastisch!

 3. Ali maroc
  je slaat de spijker op zn kop broer, chapeau,

  Rifeno
  zijn mensen die protesteren tegen te hoge prijzen hetzelfde als mensen die roepen: de koning is niet onze koning, en weg met de koning? en dan wapperen met een rifrepubliek vlag (wat een enorme provocatie is voor de rode vlag groene ster?? die vlag is wat anders dan de amazigh vlag, die vlag is anti alaoui en dat weet je best

  daarom zeg ik Rwaffa staan hier alleen voor, ze roepen openlijk om het vertrek van de koning, weet je nog die koning die het zo goed voor had met de berbers? die zelf berber was?? hoevaak heb jij dat gezegd rifeno en kijk nu hoe vals.

 4. @AitAgadir

  Sarcasme schijnt voor sommigen verwarrend te zijn.

  @Alimaroc

  ik heb in mijn reactie hier met geen woord gerept over een vlag of een republiek. Je bent blijven hangen in de vorige discussie.

  @Taza

  Ook voor jou geldt: blijf bij het onderwerp aub.

 5. Waar blijf de auto weg tussen El hoeceima em Tanger. Immers de auto weg tussen Fes en ouijda is al opgeleverd. Er zijn geen Rifijnen als minisrers benoemd. Dit zijn toch de oorspronkelijke bewoners van Marokko. In Nederland hebben we een burgemeester (Rotterdam) lang leven de democratie en rechtvaardiigheid.

 6. Ik weet niet wie dit artikel geschreven heeft maar er zit totaal geen lijn in het verhaal. Men springt hier van de hak op de tak zoals dat zo mooi heet.

  Als je alleen al kijkt naar de hoge olieprijzen dan zul je al begrijpen waarom een heleboel prijzen omhoog schieten en dan heb ik het nog niet gehad over de klimaatverandering en de impact die dat heeft op de landbouw en dus de prijsvorming.

  Het is een zure appel en ik vind het echt zuur voor de mensen die de torenhoge prijzen moet betalen in Marokko maar in heel de wereld is deze tendens te zien. In Nederland betaalde we voor een volle diesel tank nog EUR 70 en nu schiet je door de EUR 100. Dan kun je je al enigzins inleven hoe een koerier/transportbedrijf/multinationals/leasemaatschappijen/supermarkten/vliegmaatschappijen hun prijzen zullen uitrekenen want zij rekenen alles door. En dan hebben we het alleen nog over de olieprijs gehad.

 7. Rifeno, ik bleef niet hangen in de vorige discussie, je zei in je eerste reactie of die mensen ook fout zaten en of zij ook ten onrecht protesteren toen zei ik dat is wat anders dan waperen met een vlag die staat voor separatisme,ik heb het niet over die gekleurde regionaal vlag van de Amazigh, je weet heel goed wat ik bedoel.

 8. Ik ben ook bij het onderwerp gebleven, ik reageer op je sarcasme Rifeno, is iemand die demonstreert voor goedkopere voedselprijzen hetzelfde als iemand die toept :oprotten met de koning en rifrepubliek? draai er nou niet omheen.

 9. @Ali en Taza

  Die mensen demonstreren, omdat ze tegen de hogere voedselprijzen zijn.
  Als ik jullie moet geloven is Marokko het paradijs en Mo 6 haar leider, waar alles door hem bepaald wordt. Als hij de prijzen omhoog wilt gooien dan doet hij dat en vinden jullie dat goed, want jullie houden van hem meer dan van wat dan ook en jullie zitten lekker in Nederland natuurlijk.

  Dus jullie moeten wel tegen de demonstrerende meute zijn!

  Het scheelt voor jullie natuurlijk ook dat het demonstranten zijn in Casablanca en niet uit Al Hoceima. De een is lief en de ander is stout.

 10. hahaha Rifeno, de een is lief de ander is stout, nee nee, mijn sympatie zouden de Riffijnen echt wel hebben gehad als het om voedselprijzen ging, daarom steun ik wel deze demonstratie in dar elbeida maar ik heb de rif demonstarties gezien op youtube en wat deze mensen willen is el fitna en een rifrepubliek, dat scanderen ze ook, het spijt me dat ik daar geen sympatie voor kan opbrengen.

  Maar goed, volgens mij is het wat rustiger geworden, op amazightimes zijn er sinds gisteravond geen ontwikkelingen meer gemeld, ik hoop dat de rust weer terugkeert en dat de riffijnen hun punt hebben gemaakt en dat hun situatie verbetert, het zijn hoe dan ook broeders en abdelkrim khattabi is ook onze held

 11. Refino, die foto van de boven artikel is heel oud en wij ontkenen niet dat het wordt gedomenstreert (moeten ze een keer in Nederland doen). Je hebt heel veel kritiek over Mohammed 6 en hij krijgt van jouw van alles de schuld. mijn vraag is de zorg verzekering in Nederland is onbetalbaar gewoorden ging je dan demonstreren? dus jij vindt ook alles goed van Rutte.

 12. @Taza

  De mensen in de Rif vragen net als de andere mensen niet om rare dingen. Ze willen werkgelegenheid, infrastructuur, ziekenhuizen met personeel hun werk goed doet en dat altijd aanwezig is, hun eigen taal praten bij de lokale overheidsinstellingen, een eind aan corruptie en machtsmisbruik, het recht om te demonstreren op een vreedzame manier zonder geslagen, bedreigd en ontvoerd te worden.

  Als al deze zaken al decennia lang niet mogelijk zijn en ook vandaag de dag nog steeds niet aanwezig zijn ondanks alle beloftes en zogenaamde hervormingen, dan is het toch niet raar dat mensen gaan roepen om andere leiders of zelfs een eigen staat.

  Hoe lang moeten de mensen nog geduld hebben? Zoals Aziz eerder aangaf en waar ik het ook mee eens ben, is dat de bevolking ook schuld treft, maar toch is het naar mijn mening voor 80 procent de schuld van de regering.

 13. @alimaroc

  Nederlanders zouden best eens mogen demonstreren, dat ben ik helemaal eens met je.

  In Nederland is er goede zorg en voor iedereen toegankelijk, arm, rijk, jong en oud. Hier hoef je geen 20 euro in een envelop te doen om geholpen te worden en word je er niet uit gegooid als je geen geld hebt. Goede zorg is duur en Nederland heeft veel ouderen die veel zorg nodig hebben.

  Hoe vervelend ik het ook vind die hoge zorgverzekering ik heb er toch alle begrip voor. Mensen met een laag inkomen krijgen zorgtoeslag en mensen met een hoog inkomen betalen de volle mep. Dan maar wat vaker lopen ipv de auto te nemen of aardappels kopen en zelf schillen ipv bestellen bij de friettent. De hoge ziekenfonds is iets waar je niet op mag bezuinigen vind ik.

 14. Het is al zo vaak misgegaan in dat gebied vanaf de onafhankelijkheid, er is veel geinvesteerd maar het is gewoon nooit genoeg voor de riffijnen, alsof ze het elders beter hebben in Marokko, het is toch overal shit, heel Marokko heeft toch te maken met werkeloosheid en hoge prijzen toch word er nergens anders gevraagd om een eigen staat alleen in rif vind je dat niet raar?, het is zal nooit genoeg zijn voor de riffijnen tot er een riffijnse koning of een riffijnse republiek komt dat moet je gewoon toegeven, daarom vind ik het een doodlopende weg voor deze mensen want niemand accepteert een land in een land, en er is nog geen Riffijnse dynastie opgestaan die het van de alaouiten overneemt zoals het altijd is gegaan in Marokko, alle andere mogelijkheden zijn uitgesloten en betekenen chaos dus jullie hebben recht om te vragen om een betere stuatie maar ga niet te ver want er is op dit moment geen andere keuze dan Mohammed 6

 15. Marokko is altijd een koninkrijk of sultanaat geweest, het is een traditie in Marokko en maakt het land wat het al 1200 jaar is, kom niet met bullshit als een republiek want dan diskwalificeer je jezelf omdat dat echt een fantasie is, maar het is helemaal niet ver gezocht dat er op een gegeven moment een nieuwe familie de boel overneemt, zo is het altijd gegaan in Marokko, vaak zonder bloedvergieten zelfs, dus wie weet waar de toekomstige Marokkaanse dynastie vandaan komt , Oujda? Agadir? Nador? Hoceima? wie zal het zeggen, maar dat dat ooit zal gebeuren is zeker,

 16. 1 vraag Taza.

  Door wie zijn schuld is de Rif republiek ten onder gegaan en waarom?

  Investeringen in de Rif? maak je nu een grapje ofzo?
  De Riffijen in Europa brengen al sinds de jaren 60 bakken met geld binnen en alles word doorgesluisd en geinvesteerd in Rabat, Casa etc. Alles wat je in de Rif ziet, is door de Riffijnen zelf gebouwd.

  De Riffijnen hebben zich altijd verzet tegen overheersing van buitenaf, de door jouw genoemde sultanaten hebben weinig tot geen invloed gehad in de Rif. Waarom persé een land en haar bevolking tot jou willen laten behoren, terwijl zij dat niet willen? Dat jij niet wilt dat de Riffijnen vooruitgang bereiken of een eigen staat stichten is jou probleem, het bestempelen als onmogelijk is onzin. Het zou niet de eerste keer in de geschiedenis zijn, dat een volk zich afscheidt.

  De Arabieren zijn pak em beet 700 jaar in Marokko en volgens jouw is het al 1200 jaar een koninkrijk of sultanaat. De Imazighen in Noord-Afrika hebben altijd geleefd als onafhankelijke volkeren, die onderverdeeld waren in autonome stammen.

 17. Er heeft ook meer dan eens een berberse dynastie over Marokko geheerst ben je dat vergeten of wist je dat niet? en je moet geen onzin praten met je autonomie die er altijd volgens jou geweest is in dat gebied, voor de Spanjaarden was er gewoon almubaya3a van de rijffijnen aan de marokkaanse sultan, over andere autonomie voor dat gebied spreekt de geschiedenis niet,die 5 jaar in de jaren 20 zijn de enige officiele autonome jaren voor de riffijnen.

  Dit is wat ik bedoel met je fantasieen, je wil een hapje midden in het land autonoom maken, snap je dan niet dat dat onmogelijk is, kijk nou eens naar de sahara, dat niet eens zo midden in het land ligt als rif en hoe mohammed 6 geen middel ongebruikt laat om het Marokaans grondgebied te laten blijven, je mag best fantaseren en dromen Rifeno, maar doe dat in je bedje lekker bij het slapen gaan

 18. @ Refino en Taza

  Ik heb de afgelopen dagen contact gehad met familie in Tanger, Tetouan, Al Hoceima, Nador en Taza. Mijn familie woont al voor generaties in Noord Marokko. De mensen willen geen republiek, ze willen rechtvaardigheid en dezelfde behandeling als in Casa en Rabat. Welke investeringen, infrastructuur, scholen, ziekenhuizen etc. zijn er in Nador, Al Hoceima en Taza?

  In Nador zijn bijna alle investeringen van mensen uit Europa of helaas uit drugsgeld. Sommige goede lappen grond zijn door de overheid afgepakt voor bepaalde toerisme projecten.
  In Al Hoceima worden nu nog steeds veel lappen grond met geweld van mensen afgepakt voor eco-tourisme projecten. Hoogopgeleiden in bovengenoemde steden zijn en blijven werkeloos, elke baan gaat naar iemand uit Zuid Marokko!! Dat de ordetroepen samen met de commando’s daar als beesten te keer gaan, kan niet. Waarom worden de commando’s en veiligheidstroepen niet ingezet in Casa of Rabat? Er is per 1 maart 2012 een verdrag tussen Marokko en de EU, veel land-en tuinbouw producten gaan zonder btw/ invoerrechten naar Europa. Er is nu tekort aan voedsel wereldwijd, wie vruchtbaar grond heeft, is en zal rijk zijn in de toekomst. Hoe komen de overheid, Franse en Spaanse multinationals en sommige machtige families uit Rabat, Casa en Fes aan vruchtbare grond? De uitverkoop van Marokko is al jaren gaande, de mensen uit de Rif laten zich door deze mensen hun grond niet afpakken zoals in de rest van Marokko (Vb Meknes, Sahara).Het zal zaker tot geweldadige confrontaties leiden. De Marokkaanse overheid heeft er goed aangedaan om in jaren 60 mensen uit de Rif naar Europa te “deporteren”. Zij hebben een sterk economisch en politiek drukmiddel gecreerd. Denk niet dat Europa zal blijven toekijken als het gaat escaleren in Marokko…

  @Taza
  Je hebt het over 1200 jaar Marokko, dat is een belediging naar het Amazigh volk. M.a.w. voor het jaar 800, was er NIETS, er woonden daar geen mensen etc. Dank zij de “barmhartige, aardige, beschaafde en intelligente Arabieren”kwamen mensen daar wonen.

  Het geld wat Marokkanen sturen naar hun rekening bij de Marokkaanse banken wordt NIET gebruikt voor investeringen in de Noord-Marokko maar voor Casa etc.

 19. Rifeno, ik weet niet of je volgt nieuws ,de nieuwe regering in Marokko gaat starten met ziekenfonds puur voor de armen en er zullen naar schating 8,5 miljoen mensen gebruik van maken voor mensen onder armoede grens zo 4 miljoen totaal gratis en voor die andere 4,5 miljoen het gaat kosten tussen 100 a 600 Dirham per Jaar en het gaat direct in, mensen moeten natuurlijk zich zelf inschrijven . Dat is toch een mooi begin wij komen wel uit mits gaan mensen met vreemde vlagen waperen of van uit Nederland video op youtube zetten waar openlijk wordt gevraagd om de Koning en zijn broer en zoon en vrouw te vermoorden (Ali ElHarouch misschien ken je hem zo genaamd lid van 20 februari tak in Nederland en ik heb de video met mijn ogen gezien) dat is totaal iets anders dan voor je rechten opkomen. Ik hoop dat je mij begrijpt wij blijven broeders.

 20. Nadia, de Marokkanse overheid heeft niemand gedeporteerd, volgens mij ging Nederland, Belgie, Frankrijk op zoek naar gastarbeiders en vanuit alle gebieden in Marokko en dat weet jij, mensen kregen werk contracten in Europa en ze waren blij mee. En als het gaat escaleren in Marokko geloof me dat Europa gaat gewoon toekijken simpel Marokko heeft geen OLIE en dat zie je nu ook in Syrie, in Libie was het toch anders. Er valt niets te graaien in Marokko misschien bezetten en dan gaan we 250 jaar terug en daar hoef je niet blij mee te zijn.

 21. Zoals ik al zij. elke gedwongen beschaving komt aan zijn einde.

  Je kunt een volk niet voor altijd zijn vrijheid afpakken, die vrijheid zal altijd terugkomen en verhalen en muziek, en zal van vader op zoon worden doorverteld, tot de dag dat de revoluties beginnen.

  En pas vanaf die dag zullen de verhalen en liederen veranderen in teksten waarbij de Arabieren zo terug de woestijn en het water over geschopt zijn, en langzaam ons blonde haar en blanke huid weer terug krijgen.

 22. Jaba
  o je wilt blond zijn en een blanke huid hebben , hahahaaaaaa, dit is wel het allerzieligste wat ik hier OOIT gelezen heb, zielig mannetje. ALLAH ALWATAN ELMALIK sukkel, nu en forever, en Marokko is nu meer ons land dan het jouwe, WE ARE GOING NOWHERE!!!

 23. En ze komen toevallig allemaal uit jullie regio’s tfouuuuuuuuuuuuu (btw: Alle “Arabische steden van Marokko of waar uw soort in sloppewijiken wonen is er niets anders dan bordelen, winkelketens met alcohol, alcoholconsumptie, pedofilie, homo’s, hoeren, transsexuelen, kinderen die zich verkopen, moeders die hun kinderen verkopen, cracksnuivers, lijmsnuivers en ga zo verder denk maar aan Casablanca, Rabat, Marrakech, enz enz. Schame on you!

 24. Taza mongool, jij betrok mij bij deze clown-gesprek, ik had je niet eens aangesproken. Maar je kon het weer niet laten om in mijn richting te blaffen hé, mongolide internetgangsterje.

 25. smerige mensen asahbi daar bij jullie in Agadir, vrouwen die hun zoontjes weggeven aan pedo’s, homohoeren, fucking sodom and gomorra, meer bordelen dan moskeeen

 26. Idd, sinds jullie komst in Agadir, hebben jullie het even hard verpest als in jullie ziekelijke steden met Casablanca en Marrakech de internationale pedohoofdsteden als voorbeeld. Dagelijks vullen de rangen bij van jouw soort die zich voor een handjevol prostitueren in rijke Olielanden en Italië. Ken je Ruby nog? Berlusconi en de Rijke Fransen en Arabieren houden van jullie, wees daar trots op! Het is niet toevallig dat al die prostitues uit de sloppenwijken komen van Agadir die voor de volle 100% procent bewoond zijn door mensen uit de Dakhilia en de Sahara… Maar dat is niet verbazend uw soort kent noch eer noch trots, zo waren jullie voorouders en zo zijn jullie ook. En met uw soort bedoel ik niet de Arabieren, maar wel de racistische marginale eer en trotsloze Nep-en Wannebee Arabieren maw Verarabiseerde Berbers die Berbers (hun eigen volk en bloed) haten.

 27. als jullie echte mannen zijn dan moeten jullie je marokkaanse nationaliteit opgeven, die nationaliteit staat namelijk voor het huidige marokko, maar zo mans zijn jullie niet he, over een paar maanden weer lekker arabisch MOETEN spreken,
  hahahaa

 28. Taza hier een zakdoekkie, huil je nog eens goed uit. Laat die frustraties goed de vrije loop, eerlijk heeft het niet geholpen dat je vandaag weer veilig achter je pc halsoverkop de Riffijnen en Berbers hebt beledigd? Is uw frustratiepeil niet gezakt vandaag, kan je hartje terug normaal kloppen? Kan je terug normaal ademhalen nu dat je Berbers hebt beledigd achter een toetsenbordje, voel je je nu een man? Hier eindigt de onzin clown, ik heb je gezegd dat elke gesprek met jouw 100% kinderachtige clown-onzin is. Je bent te dom, te achterlijk, te onwetend en te kinderachtig om een normale niveau-volle, volwassen gesprek aan te gaan. Ik hoop, Walahi, ik hoop dat het aan je leeftijd ligt.

 29. ik weet niet wie je met jullie bedoelt hoor maar ik kom uit de verste stad mogelijk van agadir, what da fuck moet ik in jouw pedo stad a ezel, heb daar niks te zoeken hoor

 30. jullie vrouwen worden in jullie huizen bedreigd met verkrachting niet de onze , dus ik denk dat jij eerder een zakdoekje nodig hebt a zeb dial agadir

 31. Ik spreek nergens Arabisch in Marokko, zelfs in het Luchthaven van Agadir kan ik perfect mijn taal spreken. In mijn stad ook, in mijn streek ook, in alle Zuidelijke Provincies die meer dan 1/3 van Marokko in grote zijn, zelfs in sommige wijken in Casablanca en Rabat, waar mijn broeders de meerderheid vormen, héérlijk. I Love Morocco! Jij moet je leven inleveren want je bent geen Marokkaan, Marokko is een Berbernaam en jij haat Berbers dus noem jezelf voortaan een Jemmeniet ofzo en ga terug naar uw vaderland, je hebt niets te zoeken in Marokko. Jij hebt niets met Marokko te maken.

 32. Agadir bestaat tegenwoordig meer dan 30% uit Arabieren van uw streken, een deel daarvan woont in garageboxen en vooral in de sloppenwijken, ze brengen daar hun dag door, door zich te prostitueren, te snuiven en zichzelf te verkopen voor Westerse Sextoeristen. Volgens mij heb je daar zeker familie wonen, uw soort is er oververtegenwoordigd tegenwoordig. Uw soort heeft Casablanca en Marrakech verpest met hun Kufr, fitna en 3ib.

 33. Jullie vrouwen worden verkracht, dat zeg je nu in elke clown-optreden van je. Bij ons wordt niemand verkracht in jullie steden gebeurt het dagelijks, de Saoudis weten dat, de Fransen weten dat, de Duitsers en Engelsen weten dat. Alle Olielanden zitten nu vol met jonge en oude vrouwen uit uw regio, ze komen er zogezegd voor kappercontracten maar eindigen er als verkrachte dames van lichte zeden, ze zijn er om Arabische bordelen aan te vullen, in Marokko naaien dezelfde mensen jullie kleine en grote broertjes. Noemen ze dat Arabische broederschap tegenwoordig, het ruilen van lichamen voor Sex en pedofilie?

 34. Taza en Agadir

  Het is grappig om te lezen hoe jullie elkaar verbaal te lijf gaan.
  Spaar jezelf de moeite en hoofdpijn ga lekker ontspannen, het is eindelijk weekend.

  Goedenacht verder allen.

  Zoals Wilders en Rutte altijd zeggen: We agree too disagree!

 35. Hahaha Rifeno, goed begin! Mss, neem je mijn presidentschap ooit over dan vlucht ik naar de Rif en begin ik daar mijn eigen Rif Republiek (Taza heeft onder de nickname Arabier ooit tegen mij gezegd dat ik een Rifrepubliek wil oprichten) dus waarom niet :d

 36. je moest eens komen kijken hoe riffijnen bij ons in Oujda wonen, dan liever een gtaragebox, en ik zeg je dit, en dat is best tovallig: wallah woonde er een sousie uit agadir in onze garage in Oujda, wallah al3adim ik lieg niet, iwa vind je dat niet ironisch

 37. ik zweer je op koran, er woonde iemand uit agadir in mn vader zn garagebox in Oujda hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ik lach me kapot, was ik helemaal vergeten

 38. Inderdaad, ik heb geleerd uit ervaring om Clowns als Taza niet serieus te nemen, je moet er gewoon wat mee dollen als je je verveelt en meer niet. Clowns kan je niet serieus nemen, ze zijn er om je te laten lachen meer ook niet, al is deze wel een héél triestige Clown. Ik ga ook eens profiteren van mijn weekend.

  Ale Lahi3awn Imazighen en Imazighen-haters!

  Ps: Lang leve de Onafhankelijke Islamitische Republiek Agadir (Hahaha!!)

 39. “Tuuuuuuuuuuuuuurlijk” Taza, ale ga nu rustig slapen. Je hebt Berbers beledigd op het Internet, je mag fier zijn op jezel, je bent een échte Man, een échte ware verdediger en vertegenwoordiger van de Jemmenieten op maghreb.nl! I Salute You!

  Ciaoooooo!

 40. ja ja, smoor het gesprek maar dich met clown dit en clown dat, lekker makkelijk he, ik weet dat je vanbinnen kapot gaat, allah alwatan almalik ou laqlaoui 3la 3ainik

 41. Ik geloof die Clown niet al zweert hij op de graf van zijn overgrootmoeder, een niet-Moslim zoals hij hecht nu eenmaal geen waarde aan woorden als Walah. Ik hoef je er niet aan te herinneren Taza dat vele ministers en zakenmannen zoals Aziz Akhannouch’s ouders ook arm ware , en vandaag hebben zij de Olie-industrie in handen, Een Assousi begint klein maar eindigt groot, daar kan uw soort veel van leren.

 42. Genoeg voor vandaag, de week is nog lang. Slaapwel allen (al zal onze Clown Taza deze nacht wss niet kunnen slapen maar goed..) ik wens hem het toch toe. Bslama!

 43. als je weet hou hij die garage achterliet, als een varkensstal, echt een varkenstal, tfouu die mensen zijn echt vies

  (als jij niet gelooft in allah dan is dat jouw probleem maar ik ga niet zomaar op allah en de koran zweren)

 44. @Taza

  Het is erg triest hoe jij over je mede-Marokkanen praat! Op mensen neerkijken die arm zijn !! Constant het woord Allah gebruiken met vieze woorden, ben zelf ook niet perfect.

  Ben zelf 100% Riffia, maar je kan zeggen wat je wilt de Soussa staan bekend om hard werken, eerlijkheid, beschaafde mensen…..soms een beetje gierig. Ach ieder heeft wat, mensen uit de Rif zijn weer erg koppig. Nobody is perfect!

  @AliMaroc
  Ik heb geen zin om alles nog eens uit te leggen, ga maar onderzoek doen naar hoe mensen uit Noord Marokko (Rifregio) als gastarbeider hier kwamen! Dan begrijp je waarom het deportatie heet. Lees maar ook het VN verdrag van bescherming van inheemse volkeren, waaronder de Berbers ook vallen!

  De komende jaren (is nu al gaande) zal wereldwijd ivm voedselschaarte, veel gevechten plaats vinden (mulinationals, staten) om vruchtbare grond. Waarom denk je dat Europa het verdrag met Marokko per 1 maart 2012 heeft ondertekend. Alles draait om voedsel, alternatieve energie zoals wind, zon en biomassa neemt de plaats van olie in. Voedsel heeft iedereen nodig, Marokko is geen olieland maar wordt een leverancier van voedsel aan Europa…Wie verdient daar veel geld aan, niet de arme MAROKKAANSE (Berber,Arabier,Jood) boer! Zijn vruchtbare grond wordt met geweld en juridische spelletjes afgepakt zie Meknes….daarom zei ik ‘De Rifregio is geen Meknes….zal dit NOOIT accepteren.

  Nog een fijne dag allemaal

 45. Nadia
  jij bent te lief voor dit forum, dat is duidelijk. Ik ben niet zo haatdragend als dat het lijktmaar in de hitte van de strijd reageer ik soms met het zelfde en dat is niet altijd goed, als je omhoog scrollt zie je dat, ik haat geen riffijnen maar wel seperatistische riffijnen die mijn geliefde landje (dat al niet al te groot is) willen opdelen, ik zal daar tot de dood voor strijden dat mijn land 1 geheel blijft inclusief de sahara en uiteraard rif

 46. @Nadia
  wat vind je van die sukkel Jaba die het volgende zegt , ik citeer:

  En pas vanaf die dag zullen de verhalen en liederen veranderen in teksten waarbij de Arabieren zo terug de woestijn en het water over geschopt zijn, en langzaam ons blonde haar en blanke huid weer terug krijgen.

  ergere sukkeligheid kan toch niet

 47. 3afek a Nadia, goed gezegd a Uchtma (al wil ik er wel bij zeggen dat je niet te snel in vooroordelen moet geloven..). Neem die clowns niet te serieus zou ik zeggen, ze zijn het absoluut niet waard, met zo’n types kan je geen serieuze discussie/debat aangaan. Zulke types hebben Marokko.nl, Maghreb.nl, Maroc.nl enz gedegradeerd tot idiote forums van zwakbegaafden en jagen de meer normale leden weg, die zich aan hun kinderachtig gedrag storen. Trap niet in hun val.

 48. Jaba
  De dingen die jij zegt duiden pas op pure laagheid, hoe laag kun je zijn gezakt als je zelfs de kleur van je haar en de kleur van je huid haat, dat je zegt dat je er liever uitziet als een europeaan zieliger kan toch niet. Ik kijk zwaar neer op zelfhatende typetjes als jij, tfou 3lik wa zamel bouk

 49. Jaba
  al die gasten hier hoe ik ook qua mening met ze verschil maar ik kijk niet zo op ze neer als dat ik op jou neerkijk, je bent een schande voor je volk, het zieligste wat ik hier gelezen heb is wat ik van jou heb gelezen, ik citeer nog maar even:

  En pas vanaf die dag zullen de verhalen en liederen veranderen in teksten waarbij de Arabieren zo terug de woestijn en het water over geschopt zijn, EN LANGZAAM ONZE BLONDE HAAR EN BLANKE HUID WEER TERUGKRIJGEN

  hoe laag kun JIJ zakken a vies varken, je bent een schande voor de berbers a sukkeltje

 50. lekker makkelijk he zeb dial Agadir, als je gewoon iedereen clown noemt die een andere mening heeft, zo kun je het ook aanpakken, ontlopen heet dat. soussie de zeb

 51. Bla Bla Bla Tagna, en toch blijf je voor mij voor nu en voor altijd een nietsbetekende mongolide achterlijke kinderachtige domme imbiciele idiote clown en meer ook niet. Je hebt geen mening en voert geen discussies, je beschuldigt dom in het rond en beledigt gewoon op een kinderachtige wijze en je verkondigt belachelijke niveauloze nonsens meer ook niet. Blijkbaar ben je dol op en gefascineerd zeb’s aangezien ze in elke van je reactie zitten, bah. Wat een laag bij de grondse zielig geval ben je toch. Kowed nu, en jank de andere kant op Clowntje. Ik heb je vandaag weer je portie tijd en aandacht gegeven waar je zo hard naar smeekt, aandachtloze triestige Clown. Nu ben ik klaar met je.

 52. @stinksousie zeb dial agadir
  hahahaaaaaaaaaaa sukkel, je bewijst met je zwaargefrusteerde lap tekst waar ik de moeite niet eens voor neem om te lezen hoe hard je geraakt en gefrusteerd bent, en zoals iedere commentator en lezer beaamd is dat een teken van verlies, dus bedankt, maar wees wat sportiever voortaan en kom niet met een hersenloze scheldpartij, je zet jezelf voor schut.. kom eens een keertje met inhoud, ga terug naar je pedohoofstad, Marokkaanse gaystad nr 1 waar je thuis hoort, ik merk dat het woord zeb je veel doet, gelijk maak je de link naar homosexualiteit dat zegt meer over jou dan over mij, qawm ezzouamel

 53. Stinksoesie? Haha, lahister hoe zielig, je zou denken dat ik met een domme snotterende kleuter bezig ben. Jah 3robi del Gra, beter hou je je verotte zwijnenmuil dicht er komt toch niets nuttigs uit. Je onderneemt zelfs een onmenselijk zielige poging om mij ze3ma na te doen, stompzinnigheid ten top, lager kan je niet meer vallen jék? Marokkaanse Pedo en Gaystad nr1 is nog altijd Marrakech, de hoofdstad van de Marokkaanse 3robis en Casablanca als 2de en het is dan ook niet toevallig dat juist de sloppewijken van die steden het meest overbevolk zijn door 3robis uit het Noorden en Westen (héél toevallig…). Van de Rif tot de Sahara weten ze dat uw soort het laagst is en geen eer en trots kent en alles voor een centje doet. Alle sloppewijken van Marokko zijn een thuishaven van uw soort, alle bordelen, alle lijmsnuivers, hoeren, pedokindjes, prostitues en transsexuelen zijn het vaakst uw soort. Dat weten ze in Nador, El Hoceima tot in Agadir, zelfs de Sahrawis haten jullie. Inhoud is een woord dat je niet kent noch begrijpt, je kan enkel zoals ik al eerder zei kinderachtig schelden als een jong 4-jarig hersenloos mongooltje, meer ook niet. Er is hier niemand zo haatdragend en gefrustreerd zoals jij, waarom? Je haat Riffijnen (heb je zelf gezegd ik kan het zelf citeren voor iedereen die me niet gelooft, je haat Swassa, je haat je eigen volk, wie is er dus gefrustreerd al 3robi del Gra? Beter doe je wat je het beste kan, nl: spelen met jouw en anderman’s Zeb, iets wat je blijkbaar graag doet aangezien je het daar continu over hebt en uw soort bekend staat om bukken, vroeger voor de Fransen nu voor de Saudi’s en Westerse Sextoeristen. Alhamdulilah dat ik niet behoor tot jouw soort, Shoqr Allah!

 54. @Taza

  Eerlijk is eerlijk, AitAgadir is een beetje te hoog gegrepen voor je in de discussie.

  @Jaba

  Is het een merk handtasje of gewoon een merkloze van de markt?

 55. Taza kennende, een fake DC van de Albertcuyp op de dappermarkt.
  Waarschijnlijk draagt hij dat op zijn witte jurk in de stad, natuurlijk wel met baard, want dat hoort er tegenwoordig bij als je een beetje recalcitrant en latent hetro er uit wilt zien.

 56. @taza
  @Jaba

  ik heb zacht blond haar, een blanke huid en groene ogen en ik ben gewoon een MAROKKAAN uit de Jbel en vele families en dorpen bij ons in de Ghomara zijn blank en hebben blond haar en blauwe of groene ogen, ik ben een Jebli pure Marokkaan dus je kan ook Marokkaan en BLOND en BLANK zijn dat is geen europese eigenschap alleen en ik ben arabier dus geen berber, nou dat wou ik ff duidelijk maken!

 57. Ik lees hier discussies tussen marokkaantjes berbers, arabieren enz die elkaar van alles beschuldigen .Maar over 1 ding zijn jullie het allemaal eens marokko is geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!

  Als ik marokkaanse roots had, de taal zou spreken ,het klimaat en de cultuur zou waarderen dan zou ik naar Marokko gaan wat houdt jullie tegen ???????????????

  Is dat nu alleen maar het systeem van nederland gratis geld ,onderdak,medische zorg en onderwijs ?

  To.v. de in marokko levende marokkanen hebben jullie poen ,opleiding 2 paspoorten Ga er dan als de sodemieter naar toe bouw het land op, bouw er een bestaan op leef daar gelukkig volgens de regels van julie handboek de koran zonder je hele dagen te ergeren aan de westerse cultuur die jullie verafschuwen. Als jullie lef zouden hebben hadden jullie daar al lang gezeten .
  Maar daar ontbreekt het aan toch ???
  Mijn tante is 50 jr geleden naar australie verhuisd zonder roots met het land zonder poen zonder
  cultuur gewenning .Ze hebben er keihard moeten werken . als je dit nu vergelijkt met jullie marokkanen die constant zitten te zwijmelen over het heerlijke en geweldige marokko dan zijn julie nedermocros toch echte watjes.
  Of wees gewoon eerlijk over marocco Klimaat is er heerlijk , het is en blijft een cultuur die van fraude en corruptie aan elkaar hangt . De investeringen die er gedaan worden zijn vnl gedaan met drugsgeld uit het westen Een sociaal stelsel is er amper . In principe wordt alles door de koran bepaald waardoor er nooit echte vrijheid zal zijn of komen.

 58. @emad

  Komt bij ons ook veel voor in de familie (RIF) blond haar, blauwe of groene ogen. Ga jouw DNA even onderzoeken….Arabier….sinds wanneer!!?? Je bent een Amazigh met wat Arabisch/Europees/Joods bloed niet meer en niet minder.

  @blanke hollander
  Je bent een zielige Marokkaan (zie hoe je zinnen zijn geschreven)!!

 59. @Nadia
  ik ben een pure arabier, de voorouders van de ghommara en jbala komen uit jemen en zijn de puurste arabieren velen stammen af van moulay benmchich en moulay idris en andaluciers en zijn dus arabieren die gemengd zijn met andere arabieren en syiers enzo uit andalucie alleen sommige bij ketama enzo spreke berbers maar voele zich geen riffies maar ik heb zeker geen joods bloed of europees bloed ik weet niet eens waar je dat haalt ? ik heb niks tegen berbers mijn vrienden zijn allemaal berberesmaar ik ben zeker en vast geen berber, mijn voorouders hebbe zich nooit met berbers gemengd ofzo ze trouwede altijd met arabieren en andaluciers arabieren enzo dus ik heb zeker geen berbers bloed enkel arabisch en marokkaans en ik ben er trots op!!!!!!

 60. Hahahahahaha emad ghomara komen uit Jemen???????? Ghomara zijn een PURE berberstam, zelfs de naam is niet veranderd in eeuwen en eeuwen en jij komt hier verhaaltjes vertellen dat ze uit Jemen komen?? en jij voelt je nog marokkaan ook? hahahahah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.