Vaticaan geeft interview op al-Jazeera

Een medewerker van het Vaticaan voor de interreligieuze dialoog heeft voor het eerst een interview gegeven op de Arabische zender al-Jazeera.

Daarin sprak kardinaal Jean-Louis Tauran over de moeilijke situatie van de christenen in de Arabische landen. Als zij hun traditionele gebieden in het Midden-Oosten moeten verlaten, worden “heilige plekken musea”, Volgens de kardinaal zou dat een ramp zijn. Dat meldt het KatholiekNieuwsblad.nl.

Tauran betreurde het feit dat christenen in islamitische landen “doelwitten van een soort vijandschap” zijn. Volgens hem zitten daar fundamentalistische groepen achter. Uit zijn tijd als nuntius in landen met een moslimmeerderheid weet de kardinaal dat christenen zich daar “tweederangs burgers” voelen. (Bron/ Lees verder: het KatholiekNieuwsblad.nl)

Zie het interview op Al Jazeera:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.